1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başkan Geyikçi: Haklı mücadelemizi kazandık!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Kale Mahallesi 14 ada 148 parsel ile yakın çevresini kapsayan ve Atçılık, Okçuluk ve Güreş Tesisleri kurulması amaçlanan planlara Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin iptal kararı verdiğini duyurdu.

Başkan Geyikçi: Haklı mücadelemizi kazandık!

Finike Kale Mahallesi 14 ada 148 parsel ile yakın çevresini kapsayan ve Atçılık, Okçuluk ve Güreş Tesisleri kurulması amaçlanan planlara ilk tepki Finike Belediyesi’nden gelmiş ve projeye yerinin yanlışlığından dolayı ret cevabı verilmişti. 23 Nisan 2023 tarihinde siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, milletvekilleri, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Finike Halk Platformu, Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Koruma Derneği (TORAÇDER)’in katıldığı basın açıklamasında Başkan Geyikçi, projenin yerinin yanlışlığını ve amacı dışında kullanılmak istendiğini belirtmiş, projede spor tesislerinin yanı sıra villa vb. yerleşkelerin de bulunduğunu vurgulamıştı. Başkan Geyikçi, “Şu an bulunduğumuz alan Atçılık, Okçuluk ve Güreş Tesisleri için elverişli bir alan değildir. Bu bölgenin yıldırım hızıyla 1. derece sit alanından 3. derece sit alanına çevrilmesine, spor tesisi projesinin içine villa vb. yerleşkelerin dahil edilmesine ve bu projenin ısrarla bu alanda gerçekleştirilmek istenmesine karşıyız. Finike Belediyesi ve doğaseverler olarak göz göre göre bu yanlışlığın yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Projenin, amacı dışında kullanılmak istendiği kanaatindeyiz. Memleketimizin toprağı üzerinden kimse rant sağlayamaz’’ demişti.

Bunun üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın teklifi doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve onaylanan, Kale Mahallesi Boldağ Mevki 14 ada 148 parsel ile yakın çevresini kapsayan alanda okçuluk, binicilik, spor, güreş vb. faaliyetlerin yapılması amacı taşıyan planların iptali istemiyle Finike Belediyesi tarafından dava açıldı.  Antalya 2. İdare Mahkemesi tarafından 12.09.2023 tarih ve 2023/349 E., 2023/1131 K. Sayılı  kararıyla söz konusu planların iptaline karar verildi.

İptal kararı sonrası Başkan Geyikçi, ‘’Göreve geldiğimizde, Finike’nin değerlerine sahip çıkıp koruyacağımıza dair hemşehrilerimize söz vermiştik. Amacı dışında kullanılmak istenen, konumuyla önem arz eden ve ilçemizin doğal bir değeri olan bu alanda yapılacak faaliyetlere ilişkin planların iptaline ilişkin haklı mücadelemizi kazandık. Bu konuda ki tutumumuzda kararlı olduğumuz noktasında hemşehrilerimiz her zaman müsterih olsunlar’’ dedi. 

Tarih: 16-09-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum