1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Doğa mirası ağaçlara bakım

Alanya Belediyesi, sınırlarında bulunan toplam 5’i anıt ağaç olmak üzere 48 ağaç bireyinin bakımlarını yapacak.

Doğa mirası ağaçlara bakım

Alanya’da bulunan yaşlı ve koruma değeri yüksek ağaçların bakımı, rehabilitasyonu ve fotoğraflanmasının yapılıp ağaçlara tanıtıcı tabela yaptırılması planlanıyor. Yaşlı ve koruma değeri yüksek ağaçların bakım ve rehabilitasyonu çalışmaları hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar; ‘’Müdürlüğümüzde görevli Orman Mühendisi ve Orman Teknikeri personelimiz İlçemizdeki tüm yaşlı ve koruma değeri yüksek ağaçların özellikleri, boyutları, yaşları, bulundukları koordinatları, ağaçların bakımı ve rehabilitasyonunu içeren bir rapor hazırladı. Bu rapordaki verilere göre İlçemizdeki ağaçlar için yapılması gereken işlemler belirlendi. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden alınacak onay sonrası doğa mirası ağaçlarımızın bakımlarını ve rehabilitasyon çalışmasını yaparak ağaçları gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakacağız.’’ dedi.


AKADEMİSYENLERLE TOPLANTI YAPILDI
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in davetiyle Alanya’ya gelen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Dirik ve Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim dalında görevli Prof. Dr. Reyhan Erdoğan ve Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve Park Bahçeler Müdürlüğü teknik personellerinin katıldığı istişare toplantısı yapıldı.


DİRİK: “KORUMAYA DEĞER AĞAÇLAR İÇİN HER ŞEY YAPILACAK”
Toplantıda söz alan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Hüseyin Dirik yaptığı açıklamada; ‘’Alanya genelinde kentsel ağaç vasfının envanterinin çıkarılması, her bir ağacın koruma önem düzeyinin belirlenmesi, korumaya değer ağaçlarda uygulanması gereken bakım ve koruma işlemlerinin saplanması, özellikle yaşlı ağaçlarda risk analizlerinin yapılması ve geliştirilecek stratejiler çerçevesinde ağaç dönüşüm ve geliştirme planlarının hazırlanması büyük önem taşıyor.’’ dedi.
Toplantı sonrası Alanya’da bulunan yaşlı ve koruma değeri yüksek ağaçlar yerinde incelendi.

Tarih: 16-02-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum