1xbet betist supertotobet
osmaniye escort

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Hakan Tütüncü: En önemli sorun ulaşım!

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, en büyük gündemlerinin trafik ve toplu ulaşım olduğunun altını çizdi; "Sadece merkezde değil, 5 ilçe değil Alanya, Manavgat, Serik'te trafik ve toplu ulaşım her biri öncelikli gündem." ifadelerini kullandı.

Hakan Tütüncü: En önemli sorun ulaşım!

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tütüncü, 31 Mart 2024 seçimlerine büyük bir heyecan coşkuyla hazırlandıklarını başarılı bir kampanya dönemi geçirdiklerini belirtti.

TEREDDÜTÜM YOK, BİZ KAZANIYORUZ!
Hakan Tütüncü, "'Seçimi biz kazanıyoruz' Seçimi kazanıp kazanamayacağımızı tecrübeme dayanarak hep sahalarda gördük. Sahanın havasını inanılmaz güzel görüyorum Allah'ın izniyle biz kazanıyoruz toplu iğnenin ucu kadar tereddüdüm yok" dedi.

Tütüncü, aynı zamanda kentin 3 bölgesine motor sporları merkezi yapacaklarını belirtti. Dünya klasmanında etkinliklere Antalya'ya ev sahipliği yapacağının altını çizdi.

Hakan Tütüncü açıklamalarının devamında:  "2009 yılından devraldığımız Kepez'de yaptıklarımız o güne göre gece ve gündüz, siyah ve beyaz kadar ciddi bir fark var. 15 yıl boyunca Antalya'nın en büyük ilçesinde Türkiye'de belki de en çok sorunlarla baş etmek durumun da olan bir ilçede başkanlık yapmak, aynı zamanda 1980'den sonra göç olgusunu çözmek için gayret etmek şüphesiz ki çok önemli bir deneyimdi. Temel belediyecilik hizmetleri olduğu kadar bunun yanında sosyal, kültürel yeni nesil belediyecilik uygulamalarıyla Kepez 15 yılda hep dikkat çeken bir ilçe oldu" şeklinde konuştu.

Tütüncü, EXPO 2016 Antalya alanının Antalya için bir fırsat ve avantaj olduğunu söyledi. 500 dönümlük dokuma arazisi, eski ve bugünkü hali nereden nereye geldiğini de belirterek, "Expo'da bunun 10 katı bir alandan bahsediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığım dönemimde, dokumadaki ufku, vizyonu hayali aynı ile hayata geçireceğiz. Expo alanı ile ilgili projemi lansman ile ifade edeceğim. Orasını tamamıyla turizme özgü değişik ünitelerin olduğu, yerli halkında geldiği, kamuya açık bir alan olacak. Tıpkı Dokuma park vizyonuyla ilerleyeceğiz. Antalyalıların yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin ilgiyle sevdiği gezdiği bir alan olacak. Aynı anda 3-5 ilgi grubuna hitap eden bir turizm değerini ortaya çıkaracağız. İçinde müzelerde olacak" dedi.

Kedi görevleri olmadığı halde Düden havasının da problemini çözdüklerini belirten Tütüncü, "Neden çözdük, Düden havzasının Antalya halkı için güzel bir yeşil alan. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Büyükşehir Belediye Başkanı olunca o yeşil dokuyu yerinde varedeceğiz. Antalya için prestij bir alan olacak şehrimize gelen misafirler yerli yabancı misafirler için yeşil alan olacak. O hassasiyetimizi uzun süredir muhafaza ediyoruz. 1000 gecekondunun mülkiyet sorunlarını çözmek çok basit bir iş değildi. 2014-2019 yılları arasında tamamladık. Çoğu insanın bilmediği bir alan var orada, orası da güzel nitelikli bir yeşil alan olacak" ifadelerini kullandı.

Hakan Tütüncü, "Bugün Antalya için trafik ve toplu ulaşım her şeyden çok daha kıymetli hale geldi. Sadece merkezde değil, 5 ilçe değil Alanya, Manavgat, Serik'te trafik ve toplu ulaşım her biri öncelikli gündem. İlçelerin kendi aralarındaki ulaşım, ilçelerin, il merkeziyle ulaşımını düzenleyen çok esaslı projelerle geliyoruz. Sadece Antalya'nın kendi içinde ulaşım problemi değil, önemli turizm merkezlerine bağlanmasını sağlayan hızlı tren hatlarını şehir içi ulaşıma entegre edilmesiyle ilgili yüksek ufuklu projelerimiz var. Bu projeler üzerinde 5 yıldır çalışıyoruz. Biz burada rasyonel düşünce ve bilimsel bilgiye önem veriyoruz. Toplu ulaşım ve trafik sorunun çözülmesine yönelik kıymet verdik. En büyük enerjimizi buralara vereceğiz. Çünkü bu bizim için artık zorunluluk. Trafik sorunu kökünden çözecekseniz, esaslı yatırımlar çalışmalar yapmanız lazım. 5 yıl boyunca Antalya'ya alternatif güzergahlar nerelere açıldığına bakmak lazım. Yeni güzergahlar açmazsanız nasıl çözecekseniz mümkün değil. Ulaşıma ciddi bir emek harcayacağız. Ulaşıma değer katacak yatırımlar ortaya koyacağız. Toplu ulaşımı özendirme konusunda çok ciddi çalışmalarımız olacak. Toplu ulaşımı yeni baştan modernize edeceğiz. Taşıyanın da taşınanın da mutlu olduğu bir sistem oluşturacağız. Dünyada bu problemlerin nasıl çözüldüğünü 5 yıl boyunca inceledik" açıklamasını yaptı.

Antalya'nın doğası, tarihi verimli toprakları ile çok önemli bir değer olduğunu da belirten Hakan Tütüncü, "O bölgenin hangi değeri varsa onun üzerinden bir damar bulup yerel kalkınmayı sağlayacağız. Ürün çeşitliliğine yönelik bir düşüncemiz var. Antalya'nın bütün değerlerine ekonomiye bir katkı vermesi için çalışıyoruz, vizyonumuz bu olacak. Çalışıp üretmek isteyen herkesi destekleneceği yeni bir döneme giriyoruz" dedi.

Altın Portakal Film Festivali'ne de değinen Cumnur İttifakının Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, "Altın Portakal, Antalya'nın önemli bir değeridir. Darbe döneminde dahi yapıldı, 2023'de yapılamadı. 60 yıllık bir geleneğin en güzel şekilde devam etmesi lazım. 60. Altın Portakal'ı yapmak 2024 yılından bize ve ekibimize nasip olacak. Altın Portakal'ı o ihtişamlı günlerine geri döndüreceğiz. Altın Portakal'ın halkla sarmaş dolaş olmasını istiyoruz. Hatıralarımızdaki gibi büyük bir güçle mutlaka halkında içinde yapacağız. Halkla kucaklaşmış bir festival olacak" değerlendirmesini yaptı.

Hakan Tütüncü, hem hayvan hastanesi hem de doğal yaşam parkının olduğu 400 -500 dönüm barınakların olduğu bir kompleksi şehre armağan edeceklerini belirtti.

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Bugüne kadar kendimden önceki dönemlerle ilgili belediye başkanlarıyla ilgili olumsuz cümle kullanmadım. Halk bizden mazeret değil hizmet üretmemizi istiyor. Sormak lazım bu arkadaşlar bugüne kadar ne yapmak istediler de yapamadılar. İktidarın belediyesidir, bunlara para kaynakları akıtılır imkan bolluğu içinde yapar derler algı böyledir. Bize gelen para ile, diğer ilçe belediyelere gelen para arasında fark yok. Bir işi yapmaya niyetliyseniz o işi yaparsınız. AK Parti'nin yönettiği yıllarda bu hizmetler nasıl yapılıyordu, başkanlar hizmet için gayret gösteriyorlar. Yaptığınız işle bütünleşmeniz, hedefe odaklı olmalısınız işinizi takip etmelisiniz. Bu işi yapacağım demelisiniz. Belediye başkanlığı koltukları vakit geçirecek yerler değil, hizmet üretilecek yerlerdir"

Altın Çağ sloganımızda, yeni dönemde kenti hızlı tren seferleriyle buluşturacaklarını da belirten Tütüncü, "Kapadokya-Kayseri- Afyon hattına bağlayan hızlı tren projesi Antalya'ya yeni dönemde bir vizyon katacak" dedi.

Balbey'e de değinen Tütüncü, "Kaleiçi'nden ne biz nede turizm değeri olarak kentin sahnesine çıkarabiliyoruz. Düzgün bir yönetim planıyla çalışacağız. Balbey, Kaleiçi gibi korunan ve ziyaret edilen bir yer olacak" şeklinde konuştu. Tütüncü, 4-5-6-7 etap tramvay planlamalarının olduğunu da kaydetti.
 

Tarih: 24-02-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum