1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TÜROFED Başkanı Ayık: 2023 turizm hedefi 75 milyon turist

TÜROFED Başkanı Osman Ayık; ‘Çevresel, Doğal ve Kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız. Antalya’ya her gün 300 noktadan uçak geliyor. Bu avantajımızı iyi korumalıyız’ dedi.

TÜROFED Başkanı Ayık: 2023 turizm hedefi 75 milyon turist
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2634 Sayılı Turizm Yasası’nın yeni bir felsefe ile tümüyle ele alınıp yeniden yazılması gerektiğini söyledi.
 
Ayık, Turizmde 2023 hedeflerinin revize edilerek 75 milyon turist ve 65 milyar dolara düşürüldüğünü söyledi. Gazeteci-Yazar Erdoğan Kahya Başkanlığındaki Antalya Dostlar Platformu’nun kahvaltılı toplantısına konuk olan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ‘Dünyada Turizm ve Antalya’ konulu bir sunum yaptı. 2018 yılı rakamlarına göre dünyada 1,4 milyar insanın tatil için 1,3 triyon dolar para harcadığını belirterek, aynı yıl sektörde yüzde 6 büyüme yaşandığını anlattı. İçinde Türkiye’nin de bulunduğu Kuzey Akdeniz çanağında 218 milyon insanın seyahat ettiğini de dile getiren Osman Ayık, 2018’de 2014’ün başarısını yeniden yakalayarak 6 Sıraya çıktığımızı, diğer ülkelerde 850 dolar olan kişi başı harcamanın da bizde 600 küsür dolara yükseldiğini anlattı.

Her şey dahil sistemini başarı ile uyguladık
Türk Turizminin özgün bir yapısı olduğunu söyleyen TÜROFED Başkanı Osman Ayık, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Kendi kurgusu ile modellenen ve dünyada olmayan özgünlükte. Çok iyi bir ürün yarattık. Türkiye’nin bugün en rekabetçi sektörü turizmdir. Başarısızlık yaşadığımız 2015 ve 2016 yıllarında yaşadığımız krizden 2017’de çıkmayı başardık. Sahibi Türk olan Tur operatörleri kurarak Türkiye’yi daha iyi sattık. Herşey dahil sistemini içeriğini daha da zenginleştirerek ve misafirlerimizi mutlu ederek uyguladık. Elimizde her bütçeye uygun ürünlerimiz var. Fiziki standartlardan daha yüksek tesislerimiz var. Ancak sürdürülebilirliği tartışmamız gerekiyor. Fiyat/Hizmet dengesinde çıtayı yükseltmemiz gerekiyor. Antalya’ya her gün 300 noktadan uçak geliyor. Bu avantajımızı iyi korumalıyız’’’

İlk 9 ayda 36,4 milyona ulaştık
2019’da çok başarılı olduklarına dikkat çeken Osman Ayık, Türkiye olarak ilk 9 ayda 36 milyon 428 bin turist ağırladıklarını bunun 12,5 milyonunu Antalya’nın başardığını anlattı. Yıl sonuna kadar
Türkiye’nin 50-51 milyon, Antalya’nın da 15-16 milyon hedefine ulaşacağını dile getirdi ve ‘’Bu konuda tek eksiğimiz turistin yüzde 60’nın iki kapıdan Antalya ve İstanbul’dan giriş yapmasının gelecek için çok iyi olmadığını söylemeliyim. Ayrıca biz de 2-3 pazara bağımlı gibiyiz. Pazar sayımızı mutlaka artırmalıyız’’ dedi.

 

Tarih: 25-11-2019

FACEBOOK YORUM
Yorum