YÖRSİAD'da gündem: Sürdürülebilir Girişimcilik
YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) geleneksel kahvaltı sohbetlerinde bu kez konu 'Sürdürülebilir Girişimcilik' oldu.
Konuk konuşmacı olarak Amerika’dan gelen Harvard Üniversitesi Labarotouvarında görevli Sosyal Girişimci Sarah Endline'in yer aldığı toplantıda, insanlardaki girişimcilik ruhunun açığa çıkarılmasının önemi ve girişimcilik ruhuna etki eden faktörler anlatıldı. Konuk Sarah Endline konuşmasına “Türkiye’yi çok seviyorum” sözleri ile başlarken, kendisine sunum sonrası YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege tarafından bir teşekkür plaketi ve Yörüklerin simgesi keyfiye hediye edildi.
Sosyal Girişimci Sarah Endline'ni Antalya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, dernek olarak yaptıkları çalışmaları özetleyen bir konuşma yaptı. Başkan Ege, “ Bugün girişimciliği konuşuyoruz. Değerli konuğumuz bizleri kırmadı ve toplantımıza katıldı. Konuğumuz Sosyal Girişimci Sarah Endline'in bizlerle olmasında verdiği destek için Sayın Amerikan Konsolosluğu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Deniz Atalık Gürsan’a çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde BAKSİFED, Üniversite ve Sanayi İş Birliği Çalışma Komisyonu önderliğinde Antalya’da düzenlenmesi düşünülen ‘Tasarım Festivali’ için bizde gereken desteği vereceğiz. Ayrıca yine tüm bu çalışmalarımızın yanında kısa bir süre sonra Yörük Yemekleri eşliğinde “Tecrübe Sohbetleri” adında her ay düzenlemeyi düşündüğümüz etkinliğimiz de hayata geçecek” dedi.
New York’da dünyayı düzeltmek için tatlı bir hareket yaratan bir şekerleme şirketi olan Sweetriot'ın kurucusu olan Sarah Endline , Sweetriot firmasının Latin Amerika'dan kakao tedarik ederek, paketlemeyi de ilgili sanat eserleri içeren ve sadece tamamen doğal, sağlıklı malzemeler kullanarak üretilen bir şekerleme üreticisi olarak yaptıkları girişimciliği katılımcılar ile paylaştı.
Sarah Endline yaptığı konuşmasında “ Girişimcilik, ısrarcı olmayı, kararlı olmayı ve asla vazgeçmemeyi gerektiriyor. Özellikle kadın girişimci olmak daha çok enerji gerektiriyor. Çünkü kadın girişimcilerin önünde engellerle dolu bir yolculuk var. Bir girişimci olarak o dönem öncelikle Amerika’da Çikolatanın kakaodan yapıldığı bilinmediği için kakaonun anavatanına giderek bilgiler aldım. Sonrasında yakınlarımın finansman destekleri ile ilk aşamada şirketimi kurdum ve üretime geçtim. Ardından melek yatırımcılar bularak şirketimizi geliştirdim ve oldukça tanınan bir firma haline getirdim. Her şeyin ötesinde başarılı bir girişimci olmak yanında kurulan şirketin ruhu olması da lazım” dedi.
Tarih: 04-12-2019