1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

1797 araçlık katlı otopark yapım protokolü imzalandı

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında hem 1797 araçlık katlı otopark hem de acil durum toplanma alanı protokolü imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşen protokole Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve basın mensupları katıldı.

1797 araçlık katlı otopark yapım protokolü imzalandı

Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Akdeniz Üniversitemiz ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında afet ve acil durum toplanma alanı olarak da kullanılacak Hastane katlı otopark inşaatı konusundaki iş birliğimizi somutlaştıran protokolü imzalamak üzere toplandık. Bildiğiniz gibi yaklaşık 1 yıl önce Rektörlük görevine başladığımda, Üniversitemizin öncelikli olarak kentle bütünleşmesi gerektiğini vurgulamıştım. Bu çerçevede Antalya'mızdaki kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği imkânlarını arıyoruz ve ortak projeleri hayata geçiriyoruz.” dedi.

HEM OTOPARK HEM ACİL DURUM TOPLANMA ALANI
Rektör Özkan, “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte şehrimizin önemli bir ihtiyacı olan afet ve acil durum toplanma alanını oluşturmak ve aynı zamanda Hastanemize gelen vatandaşlarımızın otopark sorununu çözmek için birlikte çalıştık. Bu konuda başta Sayın Başkan olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ekibine teşekkür ederim. Tıbbi hizmetlere yakın olacak bir alanın afet ve acil durum toplanma alanı olması gerektiğinden hareketle Hastanemizin hemen yanındaki alanı bu hizmete tahsis ediyoruz. Bu alanın diğer zamanlarda âtıl kalmaması için de Büyükşehir Belediyemizle birlikte buraya bir katlı otopark inşa edeceğiz. 1797 aracın istifade edeceği bu proje ile kentimizin bir sorununu çözmüş olacağız. Bütün katılımcılara bu önemli ve mutlu günümüzü bizlerle paylaştıkları için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

OTOPARK 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “Rektörümüz dokuz aydır Antalya’mıza, Akdeniz Üniversitemizin rektörü olarak çalışma arkadaşlarıyla beraber çok güzel işler yapmaya gayret ettiler. Benim sağlığımla ilgili de büyük destekleri oldu şükürler olsun. Bugün güzel bir protokol için buradayız. Bundan sonrada Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak pek çok iş birliği protokolü imzalayacağız. Çok amaçlı bir otopark bir taraftan da acil afet toplanma merkezi olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bir yıl süreyle idaresini yapacağız, inşaatını yapacağız. Burada bütün vatandaşlarımız hastalarımız ve hasta yakınlarımız, ayrıca doktor randevusuna gelip kaçıran olmayacak. 1797 araç kapasiteli olacak ve bir yıl içerisinde tamamlamış olacağız. Hem Üniversitemize hem Büyükşehir Belediyemize hem de vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Özkan ve Başkan Böcek protokole imza attılar.

İLK 90 DAKİKA ÜCRETSİZ
Protokol Akdeniz Üniversitesine ait Hastane Yerleşkesindeki alan üzerine yapılması planlanan katlı otopark binası için hazırlanan ve uygulanabilirliği Üniversite tarafından uygun görülen mimari, statik, mekanik, elektrik, altyapı projeleri doğrultusunda, katlı otopark binasının betonarme inşaatına ilişkin esasları düzenleyecek.

Katlı Otopark binası inşaatı, oturum alanı 13.186 metrekare alan üzerine betonarme karkas olarak yapılacak. Üniversite Hastanesi hizmetlerinden faydalanacak hasta ve hasta yakınlarının, polikliniklerden veya hastanede yataklı olarak kalmaları esnasında, sadece katlı otopark hizmetlerinde geçerli olmak üzere 10 yıl süreyle günlük en fazla 90 dakika olarak otopark hizmetinden ücretsiz faydalanabilecekler.

Tarih: 30-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum