1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

2020 LGS tercih sonuçları erişime açıldı!

Liselere giriş kapsamında düzenlenen merkezi sınava ilişkin LGS tercih sonuçları bu sabah MEB tarafından yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 1. nakil dönemi başvurularının 10-14 Ağustos tarihleri arasında alınacağını açıkladı.

2020 LGS tercih sonuçları erişime açıldı!

Liselere giriş kapsamında düzenlenen merkezi sınava ilişkin LGS tercih sonuçları bu sabah Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlandı. LGS için tercih sonuçlarının duyurulmasının ardından 1. nakil dönemi başvurularının 10-14 Ağustos tarihleri arasında alınacağını açıkladı.

LGS tercih sonucunun belli olmasıyla tüm lise türlerinde sınavla öğrenci alan okulların doluluk oranları yüzde 96’nın üzerinde çıktı. Bu yıl corona virüs salgını nedeniyle pandemi şartları altında gerçekleştirilen sınavın ardından yeni eğitim sezonunda dilediği liselere kayıt olmak isteyen öğrenciler tercih sonuçlarını, meb.gov.tr ve e okul sistemi üzerinden görüntüleyebilecek.

Milyonlarca öğrenci liselere yerleşmek için önce tercih sonuçlarına bakacak. 2020 yılında LGS tercih sonucuna göre öğrencilerden yaklaşık yüzde 93'ü merkezi sınav puanıyla ya da yerel olarak tercih ettikleri ortaöğretim kurumlarına yerleştirildi. 1 milyon 472 bin öğrencinin giriş yaptığı LGS için tercih sonuçlarının duyurulmasının ardından 1. nakil dönemi başvurularının 10-14 Ağustos tarihleri arasında alınacağını açıkladı.

LGS TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

LGS tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır. Velilerin tercih ve yerleştirme işlemleri süresince bu adresleri takip etme yükümlüğü vardır.

Tarih: 10-08-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum