1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu göl altında kalacak yerlerle ilgili...

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu: “Kaş Kıbrıs barajının yapımı nedeniyle bölgede yaşayan ailelerin iskan mağduriyetinin giderilmesi için hazırlanan özel kanunu TBMM’de yasalaştırdık”. dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu göl altında kalacak yerlerle ilgili...

ATAY USLU: KAŞ KIBRIS BARAJININ ALTINDA KALAN MAHALLELERİN İSKAN SORUNU KANUN İLE ÇÖZÜLÜYOR

TBMM Akdeniz-Pa Türk Grubu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yapımına devam edilen Kaş Kemer Mahallesi Kasaba Kıbrıs Barajı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, baraj inşaatı sonrası da göl altında kalacak köy yerleşim yerlerinde yaşayanların yeniden iskan sorununu çözümüne yönelik kanun teklifini TBMM’de yasalaştırdıklarını söyledi.

KAŞ KIBRIS BARAJI 40 BİN DEKAR ARAZİYE BEREKET OLACAK

Antalya Milletvekili Atay Uslu yapımı devam eden Kıbrıs Baraj ile ilgili şunları ifade etti; “Kaş İlçemizin Kemer mahallesinde yapımı devam eden Kıbrıs Barajı Kasaba, Dirgenler, Uğrar, Karadağ, Ahatlı, Çeşme, Belkonak köylerine ait toplam 40 bin dekar arazinin suya kavuşmasını sağlayacak bir projedir.  Bölgede özellikle yaz ve güz döneminde yapılan örtü altı sera üretimine ve meyveciliğe bereket katacak, tarımsal üretimi çok çok arttıracak, ülke ekonomisinde katma değer oluşturacak önemli bir çalışma.

Baraj inşaatında fiziki gerçekleşme %50 seviyesindedir.  Baraj inşaasında şuana kadar derivasyon tüneli kazı ve destekleme çalışmaları, tünel betonarme imalatı ve enjeksiyon imalatı tamamlanmıştır. Ayrıca Karayolları servis yolu ve 5215 m uzunluğundaki yeni Köy Orman Yolu tamamlanmıştır.  Yerleşim yeri tespiti ile barajın kalan işlerini hızla tamamlayacağız ve iki sevdalı toprak ile suyu bir kez daha bu kez Tekeli coğrafyasında Torosların eteklerinde, Kaş Gömbe-Sütleğen-Kasaba arasındaki büyüleyici bir güzelliğe sahip Kıbrıs Kanyonu çıkışında tekrar buluşturacağız.

KAŞ (KEMER -KASABA) KIBRIS BARAJI PROJESİNDE ÖZEL KANUN İLE İSKAN

Ayrıca Baraj göletinin oluşmasıyla toprakları baraj altında kalacak vatandaşlarında sorunlarını da çözüyoruz.

TBMM’de kabul ettiğimiz kanun ile Kıbrıs Barajı yapımından etkilenen ailelerin, iskanlarının temini için yeniden yapılacak iskan etütleri ve devamında iskan edilecek ailelerin yeni yerleşim alanına nakilleri, hak sahipliği duyuruları, hak sahiplikleri ve borçlandırılmalarına ilişkin işlemlerin tamamı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülecek.

Bu madde ile birlikte süreç hızlanarak vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanmış olacak. Bu madde teklifinin altında Ak Parti Antalya Milletvekilleri olarak 6’mızın da imzası var.  Kıbrıs Barajı'na desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a, hükümetimize, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci’ye ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, AK Parti Antalya milletvekillerimize, İl Başkanımız’a ve DSİ teşkilatımıza, bölge müdürlüğü ekibimize bölgenin evladı olarak çok teşekkür ederiz. “

Tarih: 24-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum