1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Akdeniz Üniversitesi’nde Erasmus Days etkinlikleri

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından Erasmus Days kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, etkinlikler kapsamında yabancı öğrencilerle fidan dikti.

Akdeniz Üniversitesi’nde Erasmus Days etkinlikleri

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, öğrencilerle bir araya gelerek fidan dikimi ve pasta kesimi gerçekleştirerek sohbet etti. Öte yandan Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahter Dilşad Şanlıoğlu, Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

REKTÖR ÖZKAN, FİDAN DİKİMİ YAPTI
Erasmus Days günü kapsamında öğrencilerle ağaç dikimi yapan Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitesi yerli ve yabancı öğrencileri ile birlikte bir güzel bir aile. Öğrencilerimiz bizim göz bebeklerimiz, pandemi sonrasında kampüsümüzün cıvıl cıvıl olması bizleri çok mutlu ediyor. Erasmus Days kapsamında da Erasmus öğrencilerimizle bir araya geldik. Onların ve yurtdışına Erasmus kapsamında giden öğrencilerimizin kültür alışverişinde bulunmaları bütün öğrenciler için hayatlarında önemli bir pencere açmış olacak. Biz de öğrencilerin hayatlarındaki pencereden mutlu bir şekilde hatıralarına bakmaları için güzel günler yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu. Rektör Özkan, öğrencilerle yaptığı sohbetin ardından fotoğraf çektirerek eğitim dönemlerinde başarılar diledi.

UFKUNUZU GENİŞLETİP ÖNEMLİ TECRÜBELER KAZANABİLİRSİNİZ
Akdeniz Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisiyle gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan, “Her yılın ekim ayında Erasmus Days etkinliği çerçevesinde Erasmus+ Programından yararlanmak isteyen öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Bu program size dünyanın kapılarını açıyor. Erasmus+ sayesinde istediğiniz bir ülkede belirli bir dönem öğrenim görme ve staj yapma hakkı kazanabilirsiniz. Böylece ufkunuzu genişletebilir, hayat boyu sizleri daha ileri taşıyacak tecrübeler edinebilirsiniz.” diye konuştu.

ÇOK OLUMLU GERİ BİLDİRİMLER ALDIK
Uluslararası İlişkiler Ofisi görevlisi Öğrt. Halime Nuran Caner’in Erasmus+ Programından kimlerin hangi şartlar dahilinde faydalanabileceği konusundaki ayrıntılı sunumunun ardından, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı ve Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahter Dilşad Şanlıoğlu Erasmus+ Programı ile ilgili kendi fakültelerinde yaşadıkları tecrübeler konusunda bilgilendirme yaptılar. Program çerçevesinde gerek gelen gerekse başka ülkeye giden öğrencilerden çok olumlu geri bildirimler aldıklarını dile getirdiler. Etkinlik Geçen yıllarda Erasmus+ programı ile Almanya’ya giden Gıda Mühendisliği Öğrencisi Didem Baldemir’in tecrübelerini anlatması ve soru cevap kısmıyla sona erdi.

#ErasmusDays Nedir?
Erasmus+ deneyimlerini paylaşmak veya projelerini duyurmak için yararlanıcılara eşsiz bir fırsat sunan Erasmus Günleri (#ErasmusDays), Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Tarih: 15-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum