1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Akdeniz Üniversitesi'ne kanser asşısı için 312 Milyon TL destek!

ANSİAD 6. Kahvaltılı Toplantısı’nın konuğu olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kanser aşısı çalışmalarına başlamak üzere 312 milyon TL bütçe desteği aldıklarının müjdesini verdi

Akdeniz Üniversitesi'ne kanser asşısı için 312 Milyon TL destek!

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2022 faaliyet yılı 6. Kahvaltılı Toplantısı Akra Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantı Başkanlığını ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı’nın gerçekleştirdiği toplantının konuğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan oldu. Üniversitede, eğitim ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Özkan, ANSİAD üyesi iş insanlarının taleplerini dinleyerek çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İmre, Antalya Teknokent Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan ve ANSİAD üyesi iş insanları katıldı.

İŞ BİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Üniversite, iş dünyası ve sanayi arasındaki ilişki çok önemli. Bir şehirde üniversite ve iş dünyası entegre olarak çalışmalı. Eğitimin ardından, öğrencilerimizin de iş dünyasının gerçeklerinden habersiz gelişmesi oldukça kötü bir durum. Bilim ve üretimin beraber yürümesi kaçınılmaz. Üniversitemiz bizim en önemli paydaşlarımızdan. Antalya Teknokent’i iş dünyasına açık bir yer ve karşılıklı her türlü faydayı sağlıyoruz” dedi.

KANSER AŞISI ÇALIŞMALARINA 300 MİLYON TL HİBE
Akdeniz Üniversitesi’nin 70 bine yakın öğrencisi ve 3 bin 300 öğretim üyesiyle güzide bir kurum olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “40 yıllık bir kurum olan üniversitemizin rektörüyüm. Tıp fakültemiz 50 yaşında, yarım asra yakın bir geçmişi var. Üniversitemizin hem valisi hem belediye başkanıyım” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığına sundukları yapay organ ve aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Rektör Özkan, “Prof. Dr. Ömer Özkan hocamızın yürütücülüğünde başlattığımız İleri Sağlık Araştırmaları adlı altyapı projemiz ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca toplam 312 milyon lira bütçe desteği kazandık. Bu bir kanser aşısı. Bununla ilgili merkezimiz de hızla ilerliyor. İnşallah size belki gelecek sene burada güzel haberler vereceğim. Türk tıbbı için çok kıymetli, bunun için kolları sıvadık” dedi.

GES PROJESİNİN TEMELLERİ ATILDI
Güneş enerji santrali projesine başladıklarını belirten Rektör Özkan, “Bu bizim için başka kıymetli bir projemiz. 30 Megavatlık kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak bir proje. Bitirmek üzereyiz. İznimizi aldık, şu an ihale aşamasındayız. Artık yeşil bir dünyaya adım atmak zorundayız, bu da üniversiteye yakışır diye düşünüyorum açıkçası” dedi.

“770 MİLYON LİRA BORCU 100 MİLYONA İNDİRDİK”
2020 yılında göreve geldiğinde tıp fakültesinin 770 milyon lira borcu olduğunu dile getiren Rektör Özkan, “Bu borcu tasarruf tedbirleriyle ve gelirleri artırarak 100 milyon liraya kadar düşürdük. Üniversitenin MR tomografisi yoktu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir protokol düzenledik. Şu an üniversitemizde MR ve tomografi kitimiz var. Bu kit hastaların randevularını öne çekmek açısından önemli” dedi. Eğitim sisteminde de seviyeyi artırmak adına değişime gittiklerini kaydeden Prof. Dr. Özkan sözlerini şöyle sürdürdü; “Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi bir seviye kadar yükseldi. Tıp fakültemizden mezun olan öğrencilerin hepsi asistanlığını bizde yapmak istiyor. Eğitimin teknoloji içeren, günümüzün gerçeklerini ortaya koyan, çözüm üreten teorik ve pratik eğitim sistemi olması gerekli. Teknokentimiz Türkiye'nin 8'inci teknokenti. Teknokente baktığımız zaman bizim kampüsümüz şehrin merkezinde kalan bir kampüs ama bize yetmiyor. Aksu ilçemizde bin 100 dönümlük arazimiz var. İkiye ayırmaya karar verdik. Aksu'da tarım teknokentini oluşturacağız. Üniversite içinde de bilişim teknokentimizi kuracağız. Antalya'yı dijital şehir yapmak istiyoruz.” Atamalarla ilgili de öğretim üyesi kalitesini artırmak adına ciddi bir çalışma yürüttüklerini ve kriterlerin yükselmesini istediklerini belirten Rektör Özkan, “Atamalarla ilgili kriterlerimizi artırdık. Eğitim kalitemizi daha da artırmak en büyük hedefimiz” dedi.

ANTALYA İNSANI KENTE SAHİP ÇIKMIYOR
Üniversitelerin eğitimle birlikte bilim üretmesi gerektiğini aktaran Rektör Özkan, “Antalya insanı Antalya'ya çok sahip çıkmıyor. Üniversiteye çok sahip çıkmıyor. Antalya ekolojisinden ekmek yiyen en önemli kesim turizm. Antalya turizmcisinin üniversite ve bilime çok destek vermesi gerekli. Hepimiz ne kadar çok katkı sağlarsak şehrin kıymeti o kadar artacak. Ben buna elçiyim. Antalya'da, Antalya'ya sahip çıkılması için çalışma yapacağım. Fikir olarak, maddi ve manevi destekleri arayacağım” dedi. Toplantı, Rektör Özkan’ın soruları yanıtlamasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Tarih: 21-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum