1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi en iyilerin tercihi oldu

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde bu yıl da gelenek bozulmadı. Turizm Fakültesi YKS-2022 yerleştirme sonuçlarına göre taban puanı sıralamasında tüm bölümlerine en yüksek puanla öğrenci alan fakülte oldu.

 Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi en iyilerin tercihi oldu

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi yine turizm eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk tercihi oldu. ÖSYM 2022 - YKS yerleştirme sonuçlarına göre taban puanı sıralamasında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi son beş yılda olduğu gibi bu yıl da tüm bölümleriyle Türkiye'deki Turizm Fakülteleri arasında ilk sırada yer aldı. Akdeniz Üniversitesi Turizm lisans programlarından Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü sözel taban puanı 415,82022, Turizm Rehberliği bölümü dil taban puanı 391,92300, Turizm İşletmeciliği (İngilizce) bölümü eşit ağırlık taban puanı 329,99823, Rekreasyon Yönetimi bölümü ise sözel taban puanı 317,85418 ile öğrenci kabul etti.

TURİZM ÖĞRENCİLERİNİN İLK TERCİHİ
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yıllardır başarı derecesi yüksek öğrencilerin tercihi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, sundukları kaliteli eğitimin, yetkin akademik kadronun, öğrencilere sağladıkları staj ve istihdam imkânlarının bu tercihte etkili olduğunu söyledi. Dünya Turizm Örgütü tarafından verilen “Turizm Eğitiminde Kalite” (TedQual) akreditasyon belgesini yeniden aldıklarını ve bu alanda Türkiye’deki tek üniversite olma özelliğini sürdürdüklerini hatırlatan Dekan Çizel, Türkiye’nin turizm merkezi olan Antalya’da olmanın da büyük avantajı olduğunu ve sektörle yaptıkları iş birlikleri sayesinde hem öğrencilere sektör deneyimi hem de şehre nitelikli insan kaynağı kazandırdıklarını belirtti. Dekan Çizel, bu başarıda önemli desteği olan başta Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan olmak üzere fakülte akademik ve idari personeli ile tüm diğer paydaşlara teşekkür etti.

Tarih: 25-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum