1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Akdenizli olmak için yeteneklerini sergilediler

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci adayları, özel yetenek sınavlarında ter döktü. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 226, Spor Bilimleri Fakültesi’nde ise 125 kontenjan için 3 bine yakın başvuru oldu.

 Akdenizli olmak için yeteneklerini sergilediler

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından öğrenci adayları için özel yetenek sınavları düzenlendi. Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı ile Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Müzik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerine 226 öğrenci alınacak. Spor Bilimleri Fakültesi’nde ise Beden Eğitimi ve Spor, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon bölümlerine ise özel yetenek sınavı ile 125 öğrenci alınacak. Her iki fakültenin sınavlarına da katılım yoğun oldu.

SINAVLARA YOĞUN KATILIM OLDU
Sınav ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, “Çok yoğun katılımlı bir sınav gerçekleştiriyoruz. Hem İletişim Fakültesi içerisinde hem de Atatürk Konferans Salonumuzda hem müzik bölümünün hem de diğer 9 bölümümüze aday öğrencilerimizi karşılıyoruz. Sınavımız bir buçuk saat kadar sürecek ve Resim bölümümüze 33, Heykel bölümümüze 20, Grafik bölümümüze 43, Seramik bölümümüze 21, Müzik bölümümüze 23, Fotoğraf bölümümüze 33, Geleneksel Türk Sanatları bölümümüze 30 ve Tekstil ve Moda Tasarımı bölümümüze 23 kişi olmak üzere engelli ve yabancı uyruklu öğrenciler de dâhil, toplam 226 yeni öğrencilerimizi seçmiş olacağız.” şeklinde konuştu. Özel yetenek sınavına bin 787 ön başvuru olduğunu söyleyen Dekan Paşaoğlu, sınava katılım sayısının da bine yaklaştığını sözlerine ekledi. Sınavı kazanan adayların kesin kayıt tarihlerinin 1-2-5 Eylül olacağı bildirildi.

SINAV SONUCU 1 EYLÜL’DE AÇIKLANACAK
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop da yetenek sınavları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sınavlara katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aktop, “Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ‪2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Sporcu Özgeçmiş Değerlendirmesi ve Özel Yetenek Testi olmak üzere 2 aşamalı olarak gerçekleştirildi. Özel Yetenek Sınavı 8 Ağustos tarihinde çevrim içi başvuru sisteminin açılması ile başlayarak, 23-26 Ağustos tarihleri aralığında Mavi Spor Salonunda gerçekleştirilen Özel Yetenek Testi ile devam etti. 786 erkek, 318 kadın, 12 engelli ve 78 Milli sporcu olmak üzere toplamda bin 116 adayın başvuru yaptığı sınav sürecinde Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne 20 kadın 20 erkek, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 20 kadın 20 erkek ve 5 engelli aday, Rekreasyon Bölümüne ise 18 kadın, 18 erkek ve 4 engelli aday alınacak. 1 Eylül günü kazanan adaylar duyurularak, sınav süreci tamamlanmış olacak.” dedi.

Tarih: 27-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum