1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aksu'da dualar şehitler için…

Aksu Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 10 Mart salı akşamına eğlence organize etti. Fakat İdlib’den gelen şehit haberleri büyük üzüntü yaratınca belediye eğlence programını şehitler için dua programına çevirdi.

Aksu'da dualar şehitler için…

Aksu Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 10 Mart salı akşamına eğlence organize etti. Fakat İdlib’den gelen şehit haberleri büyük üzüntü yaratınca belediye eğlence programını şehitler için dua programına çevirdi.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in eşi Ümmü Şahin’in önderliğinde gerçekleştirilen programa Aksulu bayanların ilgisi büyük oldu. Şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başlayan programa Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’ün eşi Necla Ergün, AK Parti İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı temsilen meclis üyesi Nuran Uğur, Aksu belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de eşlik etti.
Dua programında konuşan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “İlçemiz şehir olma yolunda ciddi mesafeler aldı. Belediye olarak değişik etkinlikler düzenliyoruz ama bakıldığı zaman en fazla ilgiyi kadınlarımızla ilgili yaptığımız programlar görüyor. Bu programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda kadınlar gününde eğlence programları düzenlemiştik. Fakat ülkemiz ciddi bir sınavdan geçiyor. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar sadece bugün değil yıllardır var. Bizler uyanık olmak zorundayız. Yerimizde oturmamızdan ziyade yeri geldiği zaman ülke savunmamızı dışarda da yapmamız lazım diyorduk ve Milli Güvenlik Kurulu’ndan, hükümetimizden, devletimizden o yönde karar çıktı. Tabiri caizse biz bataklığı şuan dışarda kurutuyoruz. Gönül ister ki hiç şehit vermeyelim. Şehitlik herkese nasip olmaz ama önemli olan geride kalanlara sahip çıkmak. Bu dua programımız vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun.” dedi.


UĞUR,”HER KADIN BİR ÖĞRETMENDİR”
Belediyenin tek bayan meclis üyesi Pınar Uğur ise konuşmasında, “İdlib’de Bahar Kalkanı Harekatında kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, aziz milletimize baş sağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Hükümetimizin son 15 yılda kadınlarımız için attığı her adım her yenilik her kolaylık ülkemize yaptığımız bir yatırımdır. Çünkü her bir kadın geleceği dizayn eden bir öğretmendir.” şeklinde konuştu.


ÜMMÜ ŞAHİN,”BU VATAN HEPİMİZİN”
Programın ev sahibi Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in eşi Ümmü Şahin sözlerine “Bu vatan hepimizin” diyerek başladı. Şahin, “Biz askerlerimizi şehit verdik, hepimizin yüreği yandı. Rabbim onları cenneti ile şereflendirsin. Cennet ehline Allah-u Teâlâ sorduğu zaman dünyaya tekrar dönmek isteyenler kimler dediği zaman sadece şehitler ben dönerim diyecektir. Çünkü şehit olmak öyle büyük bir şeref. Regaip Kandili günü yüreklerimiz paramparça oldu. Dualarımızı şehitlerimiz için yaptık. Rabbimden hepimize şefaat etmesini diliyorum. Şehitlerimizin cenazesini üzülerek, ağlayarak izliyoruz. 8 Mart dünya kadınlar günü vesilesiyle sizlerle her yıl bir araya geliyoruz, bugün burada böyle bir programla birlikte olmayı diledik. Şehitlerimiz bizden razı olsunlar. Bizim için canlarını verdiler. Biz yıllarca ülkemizin bütünlüğünü korumak için, bu şanlı bayrağımız göklerde dalgalansın diye, Ezan-ı Muhammedî hiç dinmesin diye, vatanımızın sınırları asla bölünmesin diye evlatlarımızı şehit veriyoruz. Bir daha şehit haberi almayalım diliyorum.” diye konuştu.

 

Şehitler için düzenlenen dua programında Kur’an kursu öğreticisi Fatma Gündüzbey Kur’an-ı Kerimden Arş-ı Şerif okudu. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şeyda Öztürk sohbeti ile programa katkı sağlarken, Kepez İlçe Müftülüğünden Eda Öztürk ve bayanlar tasavvuf korosu ekibi sahne aldı. Şehitlerimiz için hatim duasını ise Fahriye Hatun Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Hatice Uçar yaptı.

Tarih: 11-03-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum