1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya’da Gezilecek Birbirinden Harika 10 Yer

Türkiye’de turizm denildiği zaman ilk akla gelenler arasındaki Antalya, gezilecek yerler açısından son derece geniş seçeneklere sahiptir. Doğal güzellikleri ve tarihi ile dikkat çeken Antalya seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri öğrenerek tatil planınızı şimdiden oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Antalya’da Gezilecek Birbirinden Harika 10 Yer

Alanya Kalesi
Alanya Kalesi, şehir merkezine ortalama 130 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Alanya’nın sembolik yapılarından olan bu kale 6 kilometrelik surlar ile çevrelenmiştir. Helenistik döneme ait olan Alanya Kalesi haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz bölgelerdendir

Düden Şelalesi
Muratpaşa ilçesine bağlı Düden Şelalesi, şehir merkezine 10 kilometre mesafededir. Özellikle de doğal güzelliklerden hoşlanan biriyseniz Düden Şelalesi’ni mutlaka gezip görmelisiniz.

Kaleiçi
Şehir merkezinde olan Kaleiçi, sahip olduğu deniz manzarası ile size keyifli anlar yaşatabilir. Dar sokakları ve özel tarihi ile dikkat çeken bölge atmosferiyle bütünleşmiş alanlardandır.

Dim Çayı
Türkiye’nin önemli doğal güzelliklerinden olan Dim Çayı, toplam 60 kilometrelik uzunluğa sahiptir. Çevresinde birçok farklı restoran hizmet verir. Ferahlatıcı etkisiyle öne çıkar.

Antalya Müzesi
Şehir merkezindeki bu özel müze içerisinde toplam 30 bin eser vardır. Kronolojik olarak sıralanan eserleri Antalya Müzesi ziyaretinizde inceleyebilirsiniz.

Side Antik Kenti
M.Ö. 7. yüzyılda inşa edilen Side Antik Kenti, tarihte önemli bir ticaret merkezi olarak yer almıştır. Antalya’nın tarihine ışık tutan bölge haftanın her günü ziyaretçilere açıktır.

Olympos Antik Kenti
Dünya çapında ünlü olan Olympos Antik Kenti, Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Olympos Çayı’nın çevresinde zamanla oluşan vadiye yakın olan bu özel kent içerisinde Roma tiyatrosu da yer alıyor.

Tahtalı Dağı
Antalya’nın manzarasını keşfedebileceğiniz Tahtalı Dağı, Tekirova’da bulunuyor. 2365 metrelik yüksekliğe sahip dağa Olympos teleferiği ile çıkabilirsiniz. Seyir terası kısmında çeşitli işletmelerin yer aldığı dağda favori içeceğiniz yudumlayabilirsiniz.

Kızılkule
Sembolik yapılardan olan Kızılkule, şehir merkezine ortama 134 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Özel araçlar ile bu bölgeye ulaşabilmeniz mümkündür. Dilerseniz Antalya araç kiralama hizmetleriyle de Kızılkule ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Patara Antik Kenti
Likya Uygarlığı’na ait önemli kentler arasında yer alan Patara Antik Kenti; tarihi cadde, antik tiyatro ve çok sayıda taş bloktan oluşuyor. Burası da güzelliklerle dolu manzarasıyla Antalya'yı ziyaret edenlerin mutlaka görmeleri gereken bir yer!

Tarih: 26-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum