1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya Kültür Sanat 2020 Güz Dönemi Çevrimiçi Yetişkin Seminerleri Başlıyor!

“Herkes İçin Avrupa Sanatı”, “Sanat Eseri Çözümlemeleri I”, “Türkiye’de Modern Sanat I” ve "Antik Yunan Mitolojisi I" olmak üzere dört alanda açılacak olan seminerler, Covid-19 önlemleri nedeniyle bu dönem çevrimiçi olarak ve akşam saatlerinde gerçekleşecek.

Antalya Kültür Sanat 2020 Güz Dönemi Çevrimiçi Yetişkin Seminerleri Başlıyor!

Seminerlere katılım için önce ön kayıt formunun doldurulması ve 15 Eylül’den seminer başlama tarihine kadar seminer katılım bedelinin ödenmesi gerekiyor.

Antalya Kültür Sanat 1 Eylül 2020 tarihine kadar kapalı olduğu için, o tarihe kadar iletişimin web sayfası ve AKS sosyal medya hesapları üzerinden sağlanmasını rica ediyoruz.




Herkes İçin Avrupa Sanatı
Program Eğitmeni: Dr. Öğr. Üyesi Ebru Nalan Sülün
10 hafta boyunca her salı 20:30 – 22:30
22.09.2020 – 24.11.2020
Katılım bedeli: 500 TL
Önkayıt: https://atso.xyz/QOWk6 

Avrupa Sanatı’nda Rönesans / Maniyerizm / Barok ve Rokoko dönemlerinin incelendiği program kapsamında Avrupa sanatının Rönesans ile başlayan gelişimi ekoller bağlamında irdelenecek ve sanatçıların hayat hikayeleri, yapıtları, üretildikleri dönem ve ülke içerisindeki önemleri karşılaştırmalı analizler ve anlam çözümlemeleriyle ile öğretilecektir.

1. Hafta Karolej/Romanesk/Gotik Dönem ve Skolastik Felsefe
2. Hafta Rönesans – Oluşum ve gelişimi (Bilimsel- Felsefi-Siyasi-Toplumsal vb. nedenleri ile)
3. Hafta 15. yy. Avrupa Sanatı – Floransa
4. Hafta 15.yy. Avrupa Sanatı – Kuzey Avrupa Ülkeleri
5. Hafta 16.yy. Avrupa Sanatı – Roma (Michelangelo / Leonardo da Vinci / Raffaello Sanzio / Corregio)
6. Hafta 16.yy. Avrupa Sanatı – Kuzey Avrupa Ülkeleri ve Venedik
7. Hafta Maniyerizm Üslubu ve Barok Döneme Giriş
8. Hafta 17.yy. Barok Sanat (İtalya/ İspanya)
9. Hafta 17.yy. Barok Sanat (Kuzey Avrupa Ülkeleri ve Venedik)
10. Hafta 17.yy. Barok Sanat (Fransa)/ 18.yy. Rokoko Dönemi
Değerlendirme


 

Herkes İçin Türkiye’de Modern Sanat I
Program Eğitmeni: Dr. Öğr. Üyesi Ebru Nalan Sülün
10 hafta boyunca her perşembe 20.30-22.30
24.09.2020 – 26.11.2020
Katılım bedeli: 500 TL
Önkayıt: https://atso.xyz/QOWk6

Türkiye’de Modern Sanat’ın gelişimini birbirini izleyen iki dönemde veren bu seminer kapsamında güz döneminde “Türkiye’de Modern Sanat 1”, bahar döneminde ise “Türkiye’de Modern Sanat 2” açılmaktadır. “Türkiye’de Modern Sanat I” kapsamında, Osmanlı İmparatorluğu’nda Lale Devri ile başlayan batılılaşma eğilimi, Yirmi Sekiz Mehmet Çelebi ve Paris izlenimleri, Sanayi Devrimi’nin doğu-batı eksenindeki toplumsal ve sanatsal etkileri, uluslararası sergi ve fuarlar, oryantalist dönem ve koleksiyonculuğun gelişimi, batılılaşma dönemi Osmanlı İmparatorluğu’nda gelişen yeni mimari ve resimsel üsluplar, Sanayi-i Nefise Mektebi ve sanat atölyelerinde üretilen eserler, 1923 sonrasında Erken Cumhuriyet Dönemi sanatından (mimari- resim-heykel) çok partili döneme dek gerçekleşen kültür-sanat faaliyetleri, sergileri, sanatçı gruplarının üretimleri, ekolleri ve sanat ortamı analiz edilerek sanat piyasası, galericilik ve koleksiyonculuğun gelişimi de yorumlanacaktır. Seminer, 2021 bahar döneminde “Türkiye’de Modern Sanat II” ile devam edecektir.

1. Hafta Osmanlı İmparatorluğu’nda Lale Devri ve batı ile olan ilişkiler
2. Hafta Sanayi Devrimi ve kültürel-sanatsal ortam.
3. Hafta Sanatçı atölyeleri, Oryantalizm
4. Hafta Sanayi Nefise Mektebi ve Osman Hamdi Bey
5. Hafta Osman Hamdi Bey, müzecilik, koleksiyonculuk
6. Hafta Erken Cumhuriyet Dönemi kültür-sanat ortamı
7. Hafta Erken Cumhuriyet Dönemi resim sanatı ve Çallı Kuşağı
8. Hafta Erken Cumhuriyet Dönemi heykel sanatı ve mimariye dair gelişmeler
9. Hafta Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği
10. Hafta d Grubu ve etkileri
Değerlendirme


 

Sanat Eseri Çözümlemeleri I
Program Eğitmeni: Dr. Öğr. Üyesi Ebru Nalan Sülün
8 hafta boyunca her pazartesi 20.30 – 22.30
21.09.2020 – 09.11.2020
Katılım bedeli: 450 TL
Önkayıt: https://atso.xyz/QOWk6

Sanat eserlerini sosyolojik, felsefi, siyasi, psikolojik anlamlarıyla irdeleleyen “Sanat Eseri Çözümlemeleri” programının amacı sanat eserlerinin ikonografik çözümlemelerinin yanı sıra yapıt içeriklerinin ve estetik niteliklerinin tartışılmasını sağlamaktır. Güz ve bahar dönemlerinde birbirini izleyen iki seminer olarak kurgulanan programın güz döneminde açılan birinci bölümü “Herkes için Avrupa Sanatı” semineriyle, bahar döneminde açılacak olan ikinci bölümü ise “Herkes için Çağdaş Sanat” semineriyle paralel yürütülmektedir.

Haftada 2 saatten 8 hafta sürecek olan Sanat Eseri Çözülmeleri 1 semineri, Rönesans / Barok/ Rokoko dönemi eserlerini kapsayacak; haftada 2 eser analiz edilecek ve 8 hafta sonunda 16 sanat yapıtı incelenmiş olacaktır. Seminer 2021 Bahar döneminde “Sanat Eseri Çözümlemeleri 2” olarak çağdaş ve güncel sanat eseri çözümlemeleriyle devam edecektir.


 

Antik Yunan Mitolojisi I
Program Eğitmeni: Arkeolog Aytaç Dönmez
5 hafta boyunca her çarşamba 20:30 - 22:30
7.10.2020 - 4.11.2020
Katılım bedeli: 250 TL
Önkayıt: https://atso.xyz/aBtYS

Batı kültür ve sanatının temelini oluşturan, resimde, heykelde, edebiyatta izleri sürülen, efsaneler üreten, sanat tarihinde her taşın altından çıkan mitoloji nedir, sebepleri nelerdir?

“Antik Yunan Mitolojisi 1” seminerleri kapsamında mitolojinin; mythos, logos ve ethos kavramları bağlamında ne olduğu, ne işe yaradığı ve uygarlık tarihine etkileri, Homerik ve Orfik yaratılış mitleri, titanlar, 12 Olympos tanrısı ve aralarındaki ilişkiler, tanrıların yaratılış mitosları, yeryüzü tanrıları ile gökyüzü tanrıları arasındaki farklar, İki büyük yeryüzü tanrısı Demeter ile Diyonisos ve bu tanrıların Olympos’taki diğer tanrılardan farkları, Apollon ve Diyonisos karşıtlığı, insanın yaratılışı, kahramanlık, aşk ve serüven mitleri yorumlanacak. Seminer, 2021 Bahar döneminde “Antik Yunan Mitolojisi 2” ile devam edecek.

Hafta 1: Mitoloji Nedir? Ne işe yarar? Mythos, logos ve ethos kavramları üzerinden Yunan Mitolojisine Giriş
Hafta 2: Dünyanın Yaratılışı, Titanlar ve 12 Olympos Tanrısı
Hafta 3: 12 Olympos Tanrısı-2 ve diğer tanrılar
Hafta 4: İnsanın Yaratılış Miti, Kahramanlık Mitleri: Prometheus ve diğer mitler
Hafta 5: Serüven ve Aşk Mitleri: Troya Savaşı, Ekho ile Narkissos ve diğer Mitler

Aytaç Dönmez: Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nü 2011 yılında bitirdikten sonra aynı bölümde “Ksanthos Kenti Batı Agorası” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında Arkeoloji bölümünde araştırma görevlisi olarak akademik kadroya atanan Dönmez “Ksanthos Tiyatrosu” çalışmasıyla doktorasını tamamlamak üzeredir. Birçok arkeolojik kazıya katılmış; 2012-2019 yılları arasında Ksanthos kazılarında kazı başkan yardımcısı olarak bilim heyetinde yer almış olan Dönmez, 2020 yılından itibaren Antalya Perge kazısında başkan yardımcısı olarak Perge’de araştırmalarına devam etmektedir.

Tarih: 21-08-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum