1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya'ya metro mu gelecek... Bakanlıktan metrolu açıklama.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yaptı, ''İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Antalya’da hayata geçirdiğimiz metrolarla bugüne kadar 874 milyon yolcu taşındı.'' dedi. Antalya'da metro olmaması ise acaba bakanlık Antalya'ya metro mu yapacak sorusunu akla getirdi.

Antalya'ya metro mu gelecek... Bakanlıktan metrolu açıklama.
 
 
 
 
 
-“İstanbul Havalimanımız iki yönden metro ağına bağlanacak”
Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunu yapmaya başladıklarını da kaydeden Karaismailoğlu,"Kağıthane – Havalimanı arasını 2021 Nisan’ında, Gayrettepe – Havalimanı arasını ise Aralık 2021’de hizmete açmayı planlıyoruz. Tamamlandıklarında her iki taraftan metro ile havalimanına ulaşımı yarım saatin altına indireceğiz. Bir diğer hattımız da Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu. İnşallah bittiğinde İstanbul Havalimanımız iki yönden metro ağına bağlanacak, ulaşım kalitesi ve konforu katlanacak. İstanbul’un bir başka uluslararası havalimanı Sabiha Gökçen. Burayı da metro hatlarına entegre ediyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. 
-“Türksat 5A’yı aralık ayında, 5B’yi ise 2021 ilk yarısında fırlatıyoruz”
Haberleşme sektörü ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “İnternet kullanım oranını nüfusumuzun yüzde seksenine yükseltmeyi hedefliyoruz. Uçtan Uca Yerli ve Millî 5G Haberleşme Şebekesi Projesi ile Elektronik Haberleşme Altyapısında dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmak istiyoruz. E-Devlet Kapısı’nda 2020 yılı ilk 10 ayında 463 milyon aylık ortalama ile 4,6 milyarı aşkın hizmet kullanıldı. Türksat yapılan yatırımlar sayesinde Asya, Avrupa ve Afrika’da 118 ülkede yaşayan 3 milyar insana ulaşan uydu kapasitesine erişti. Türksat 5A’yı aralık ayında, 5B’yi ise 2021 ilk yarısında fırlatıyoruz” şeklinde konuştu.
-“127 ülkeden 329 noktaya uçuş gerçekleştirdik”
Havacılığa yapılan yatırımlar ve yaşanan gelişmeler ilgili de konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Ülkemiz, dünya ve Avrupa Havalimanları toplam yolcu sayısı sıralamasında; 2018 ve 2019 yıllarında dünyada 10. sırada yer aldı. Avrupa ülkeleri arasında ise 2019 yılında 5. sıraya yerleşti. Ülkemiz havacılık alanında dünyanın transit merkezi olmaya çok müsait. 2003 yılında 81 olan Hava Ulaştırma Anlaşması yaptığımız ülkelerin sayısını 173’e çıkardık. 2003 yılında 50 ülke ile 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken bugün 127 ülkede 329 noktaya ulaştık” ifadelerini kullandı.  Karaismailoğlu, İHA sayısını 44 bin 933’e, İHA Pilot Lisansına sahip kişi sayışı da 215 bin 958’e yükseldiğinin bilgisini de paylaştı. 
-“1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul Boğazı karayolu geçişine alternatif oluşturacak”
Bakan Karaismailoğlu açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Ülkemizin iki kıtaya yayılan topraklarında İstanbul Boğazı karayolu geçişine alternatif oluşturacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de üzerinde yer aldığı otoyolun uzunluğu Malkara-Çanakkale Kesimi bağlantı yolları dâhil 101 km’dir. Otoyolun bir parçası olan 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip asma köprüsü olacak.”

Tarih: 19-11-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum