1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalyalılar endemik güzelliklerle Dokuma'da buluşacak!

Tarihi Dokuma Fabrikası yerleşkesine, botanik park kuruluyor. Başkan Tütüncü, peyzaj çalışması devam eden ve içinde 74 ayrı türde 400 ağaç, 5 bin bitki ile 7 adet tematik bahçenin bulunacağı ‘Dokuma Botanik Park’ta incelemelerde bulundu.

Antalyalılar endemik güzelliklerle Dokuma'da buluşacak!

Gelenlerin, özellikle çocukların bitkileri ve ağaçları tanıma imkânı bulacağı Dokuma Botanik Park’ta, dünyanın dört bir yanının ve Türkiye’nin 74 ayrı türdeki 400 ağacı ile 5 bin adet otsu ve çalı bitkisi sergilenecek.

Şu ana kadar 258 ağacın ve 1230 bitkinin botanik bahçe alanına dikimi tamamlandı. Farklı iklimlere ait bitki ve ağaçların bir doğa müzesi mantığında sergileneceği botanik parkta, Japon bahçesi (2 bin m2), begonvil bahçesi 1500 m2), tropik bitkiler bahçesi (2500 m2), tıbbi, aromatik, endemik türler bahçesi (2000 m2) ve bataklık türler bahçesi (1200m) de bulunacak.



Antalya yöresinin endemik bitkilerinin de olacağı botanik bahçede, anıtsal niteliği olan ağaçlara da yer verilecek. Su havuzunun da yer aldığı bahçede, gezinti yolları da bulunuyor. Dokuma Botanik Parkı’nın hemen yanı başında 186 ağacın bulunduğu 5 dönümlük portakal bahçesi de yer alıyor.

Başkan Hakan Tütüncü,  geçtiğimiz aylarda botanik parka, çocuklarla birlikte Hiroşima nükleer felaketinin 73. yıldönümü anısına atom bombasına direnen türlerden oluşan 73 adet ağaç dikmişti.

Tarih: 27-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum