1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Arı: Vatandaş Kentsel Dönüşüm Mağduru!

Antalya’nın Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi inşaatı zamanında bitirilemediğinden kira yardımı ödemelerini alamayan vatandaşın mağdur edildiğini söyleyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI, “Vatandaşın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığını göreve davet ediyorum.” dedi.

Arı: Vatandaş Kentsel Dönüşüm Mağduru!

Söz konusu kentsel dönüşüm projesinin 2019 yılı sonunda bitirilip konutların teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak 460 hak sahibinin konutu 28 Temmuz’da teslim edilebildi ve geriye dönük 4 aylık ödenmemiş kira alacakları var.

1800 konutun ise halihazırda inşaatı devam ediyor ve şu an itibariyle 5 ay kira alacakları ödenmemiş durumda, ne zaman biteceği de belli değil diyen Arı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 24.04.2020 tarih ve 31108 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe sokulan 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2 nci maddesi kapsamında riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresi 36 aydan 48 aya çıkarıldığını, bu doğrultuda zamanında inşaatı bitiremediği için kira yardımı ödemelerini belli bir süre kendisi yapan firmanın artık ödemeleri Bakanlık yapacak diye durdurduğunu, 36 ayı dolan hak sahipleri mağdur olmasın diye Şubat ve Mart, 2020 kira ödemelerinin de Antalya Büyükşehir Belediyesince kendi kaynakları ile yapıldığını, bu arada Büyükşehir Belediyesinin kira yardımı ödemeleri için Bakanlığa yazı yazdığını ancak bugüne kadar Bakanlık tarafından Belediye’ye herhangi bir cevap verilmediğini öğrendilerini belirtti.

“Bu durum kira yardımı bekleyen vatandaşı zora sokmuştur. Covid-19 küresel salgın hastalığı ile mücadele içinde olunan ve vatandaşın her zamankinden daha çok devletinin yardımına ihtiyacı duyduğu bir dönemden geçilmektedir. Bakanlığın kayıtsız kalması kabul edilebilecek bir durum değildir. Kentsel dönüşüm yapıyoruz diyen, örnek projeler yapıyoruz diyen iktidar vatandaşı mağdur etmektedir. Kentsel dönüşümde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşı mağdur etmiştir.

Kepezaltı ve Santral mahallesi vatandaşlar mağdur olmuştur. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığı göreve davet ediyorum. İnşaatın bir an önce bitirilmesi için vatandaş gerekli denetimlerin yapılmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını bekliyor. Burada esas olan inşaatın zamanında bitirilmesidir.” diyen CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanına vereceği yazılı soru önergesi ile de meclis gündemine taşıyacağını söyledi.

Tarih: 02-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum