1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Atmadığınız yağlar engellilere sevinç oldu...

Finike Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde toplanan atık yağlar, tekerlekli sandalye oldu. Her ay düzenli olarak toplanan ve biodizel yapımı için bir firmaya teslim edilen yağlar karşılığında 5 adet tekerlekli sandalye alındı. Tekerlekli sandalyeler, ilçe genelinde yaşayan ihtiyaç sahibi bedensel-zihinsel engelli vatandaşlara hibe edilecek.

Atmadığınız yağlar engellilere sevinç oldu...

Hinike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Devletimizden atık yağ toplama ve geri dönüşüm lisansı olan bir firma ile sözleşme imzaladık. Bu çerçevede her ay düzenli olarak vatandaşlarımızın getirdiği, restoranlardan toplanan yağlar geri dönüşüm için firma yetkililerine teslim ediliyor. Teslim edilen yağlar karşılığında belediyemize 5 adet tekerlekli sandalye verdiler” diye konuştu.

Atık yağların yanı sıra pillerin, kağıt, plastik ve metal atıkların doğaya atılmamasını isteyen Başkan Geyikçi, “Finike’miz doğal güzellikleri ile ülkemizin cennetten bir köşesi. Birçok coğrafyada bulunmayan özellikler ilçemizde bir arada. Bu nedenle ilçemizin doğasına, toprağına, suyuna sahip çıkmak zorundayız. Bu mücadele sadece bizim çabamızla olmaz, hemşerilerimizin de topyekün desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Atık yağların önümüzdeki süreçte de biriktirilmesini ve belediyenin ilgili birimlerine teslim edilmesini isteyen Başkan Geyikçi, “Atık yağlar toprağımızı kirletiyor. Toprağın verimli olması ilçemiz adına oldukça önemli. Atık yağlar akarsularımızı ve denizimizi de kirletiyor. Denizimizin temiz olması da oldukça önemli. Gelecek nesillerimiz için ilçemizi temiz tutalım, atıkları geri dönüşümde değerlendirelim” dedi.

Tarih: 23-11-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum