1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ATSO'DA son karar bugün!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği karar sonrası gözler İl Seçim Kurulu'nun vereceği karara çevrildi.

ATSO'DA son karar bugün!

İl seçim kurulunun 2 günlük karar süresi bugün doluyor. ATSO Başkanı kim olacak sorunu bu akşama mesai saatine kadar cevap bulacak.

Ne olmuştu?
Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), 7 Ekim Cuma günkü yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin seçimine ilişkin, 59 oy alarak seçimi kazanan Davut Çetin'in kırmızı listesindeki 56 oyu, 'işaretli oy' gerekçesiyle iptal etti. Rakibi Ali Bahar'ın 58 oyunun tamamı geçerli sayıldı.

ATSO Başkanı Davut Çetin'in 'kırmızı' ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (ASOB) Başkanı Ali Bahar'ın 'mavi' listelerle aday olduğu seçimlerde, 49 meslek komitesinde 283 meslek komitesi üyesi ve 117 meclis üyesi belirlendi. Bu ilk turda, bazı meslek komitelerinde ise turuncu, fuşya, kırmızı- beyaz, beyaz ve yeşil gibi farklı listelerle yarışan komite ve meclis üyesi adayları da kazanmıştı. 

Yönetim, TOBB delegeleri, disiplin kurulu ve meclis başkanlığı seçimlerine ilişkin 12 Ekim Çarşamba gününe kadar itiraz süreçleri belirlendi. Mavi liste üyelerinden Boğaçhan Göksu'nun avukatı Başak Önal'ın yönetim kurulu seçimine ilişkin Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazla ilgili bir karar çıktı. Listeler üzerinde yaşanan çizikler ve oy kullananların çizdikleri ismin yerine başka isimleri yazmış olması nedeniyle yapılan itiraza ilişkin İlçe Seçim Kurulu, Davut Çetin'e ait kırmızı listenin 59 oyundan 56'sının iptaline, Ali Bahar'a ait mavi listenin 58 oyunun tamamının geçerli olduğuna karar verdi. Davut Çetin'in avukatları İlçe Seçim Kurulu'nun bu kararına İl Seçim Kurulu nezdinde itiraz etti.

Kepez 3'üncü İlçe Seçim Kurulu'nun kararı şöyle: 
“Kırmızı liste 56 oy pusulasının geçersiz olduğu, kırmızı liste 3 oy pusulasının geçerli olduğu, mavi liste 58 oy pusulasının geçerli olduğuna karar vermek gerekmiştir.

1- Sandık Kurulu tarafından yönetim kurulu başkan ve asil/yedek üyelerin seçim sonuçları için düzenlenen 1 Nolu Sandık Sonuç tutanağının ve sandık kurulu tarafından düzenlenen kura tutanağının iptaline,

2- Seçim sonucunun; kırmızı liste adayı başkan ve yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin 3 oy, mavi liste başkan adayı Ali Bahar 58 oy, mavi liste adayı yönetim kurulu asil; Mehmet Dikmen, Murat Totoş, Fatih Kabadayı, Hüseyin Sarı, Yusuf Hacısüleyman ve Mustafa Yayla'nın 58 oy, Boğaçhan Göksu ve Hakan Pakalın'ın 57 oy, Ali Özgür Karagöz ve Hatice Öz'ün 56 oy, mavi liste adayı yönetim kurulu yedek; Ahmet Kasapoğlu, Behçet Ülker, Fatih Nalbantoğlu, Musa Taşkın, Fadime Doğan, Nihat Koçak, Recep Öztürk, Yakup Gök, Tolga Yalçın ve Mehmet Murat Koca'nın 58 oy alarak belirlenmesine."

Konu ile ilgili Davut Çetin, sürecin devam ettiğini belirterek, "1 Ekim'de başlayan süreçte seçimi kazandığımızı söyledik. 7 Ekim günü gerçekleşen yönetim kurulu seçimlerimizi sandıkta 59- 58 kazandık. Bugün geldiğimiz noktada İlçe Seçim Kurulu seçmenin iradesini etkileyecek bir karar vermiştir. Seçimde işaretli ve şaibeli oy kullanıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Oy kullanan meclis üyelerimizin her biri aynı zamanda aday olma yeterliliğine de sahiptir"
ifadelerini kullanmıştı.

Ali Bahar ise
“Öncelikle gelinen noktayı, adaletin tecellisi olarak yorumluyoruz. Biz her zaman adaleti, hakkı ve hukuku referans alarak hareket ettik. Ve ektiğimiz iyi niyet tohumlarının da filiz vermeye başladığını görüyoruz. Öncelikle bize inanan, bu zorlu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnanın süreç hakkında söyleyecek çok sözümüz ve anlatacak çok şeyimiz var. Fakat biliyorsunuz ki henüz hukuki süreç sona ermiş değil. Dolayısıyla bu süreçte açıklama yapmak, söz söylemek doğru ve etik olmayacak. Hukuki süreç tamamlanıp, başkanlık görevini ve mazbatamızı aldıktan sonra gerekli tüm açıklama ve bilgilendirmeyi yapacağız." dedi.

 

Tarih: 12-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum