1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aydın Özer: Depremzedelerin barınma sorunu krize dönüşmeden çözülmeli!

Antalya’daki otellere yerleştirilen 65 bine yakın depremzedenin yaklaşan turizm sezonu nedeniyle mağdur olma ihtimalinin bulunduğunu söyleyen CHP’li Özer, Bakan Soylu’ya sordu: “Depremzedelerin otellerden çıkarılması söz konusu mu? Buna dair planlamanız ne?”

Aydın Özer: Depremzedelerin barınma sorunu krize dönüşmeden çözülmeli!

Deprem bölgesinden Antalya’ya gelen ve AFAD tarafından otellere yerleştirilen depremzedelerin önümüzdeki günlerde otellerden çıkarılacağına dair endişeler artarken, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer konuyu TBMM’ye taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya konuyla ilgili bir önerge veren Özer, Meclis’te yaptığı konuşmada ise depremzedelerin barınma sorununun krize dönüşmeden çözülmesi gerektiğini söyledi.

Valiliğin son bilgilendirmesine göre Antalya’ya gelen depremzede sayısının 177 bine ulaştığını belirten Özer, otellerde misafir edilen depremzede sayısının ise 65 bin civarında olduğunu dile getirdi. Özer şöyle devam etti:

OTELLER MİSAFİRLERİ İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYOR
“Oteller; 6 Şubat’ta yaşanan felaketin hemen sonrasında valilikle yaptıkları toplantıda, depremzedeleri 4-5 haftalığına misafir edebileceklerini söylemişler. Sonraki süreci de devletin yürüteceği düşünülmüş. Şimdi bu süre dolmak üzere. Büyük işletmeleri yaklaşan turizm sezonu, küçük işletmeleri ise elektrik borçları ve diğer harcamalar zorlamaya başladı. Valiliğe göre; ilk gelen depremzedelerin çoğunluğunun evleri hasarsız veya hafif hasarlı. Bu nedenle geri dönmesi beklenenler var. Sosyal yardımlarla gelenlere ise dönüş biletleri temin edilebilecekmiş. Maalesef bu süreç herkesin yüreğini sıkıştırıyor. Bu durumun krize dönüşmesine izin verilmemeli ve misafir depremzedelerin barınma sorununa bir an önce çözüm bulunmalıdır.”

BAKANA ‘PLANLAMANIZ VAR MI’ SORUSU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir önerge vererek; Antalya’ya gelen depremzede sayısını, demografik yapısını, barınma için yerleştirildikleri yerleri, otellerle yapılmış herhangi bir anlaşma olup olmadığını, otellere herhangi bir destek/teşvik veya muafiyet tanınıp tanınmadığını soran CHP’li Özer; şu soruya da yanıt istedi: “Turizm kenti Antalya, Mersin ve Muğla gibi illerimize yerleştirilen depremzede vatandaşlarımızın, turizm sezonu yaklaştığı göz önüne alınacak olursa, otellerden çıkarılması söz konusu olacak mıdır? Buna dair planlamanız nedir?”

Tarih: 02-03-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum