1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bakan Bekir Pakdemirli’den gece yarısı hibe destek müjdesi!

Cuma günü Lisanslı Depo Desteği kapsamında 16,4 milyon lira destek ödemesi yapılacağını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kırsal Kalkınma yatırırım destekleri ile küçük aile işletmeleri kapsamında kadın ve genç çiftçilere yüzde 50 hibe desteği verileceğini de bildirdi.

Bakan Bekir Pakdemirli’den gece yarısı hibe destek müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gece yarısı yaptığı iki ayrı açıklamayla, lisanslı depo desteği ödemeleri ile kadın ve genç çiftçilere hibe müjdesi verdi.

16,4 milyon lira lisanslı depo desteği, Cuma günü ödenecek
Bakan Pakdemirli, “Ticaret Bakanlığınca belirlenmiş ve Bakanlığımıza bildirilmiş 95 lisanslı depoya 2020 yılı ikinci dönem için toplamda, bu hafta Cuma günü 16,4 milyon lira, saat 18.00 itibariyle kira bedeli olarak ödenecek” dedi.

Yüzde 50 hibe desteği verilecek.
Pakdemirli, “Kırsal Kalkınma yatırırım destekleri ile küçük aile işletmeleri kapsamında ve özellikle genç (18-40 yaş) ve kadın çiftçilerimize 2021-2025 döneminde bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi (meyve sebzelerin dondurulması, kurutulması, konserve, reçel, erişte vb.), paketlenmesi faaliyetlerine %50 hibe desteği vereceğiz. Bunun için yeni dönem Cumhurbaşkanlığı kararını Temmuz ayında çıkardık” dedi.

Bakan Pakdemirli, %50 hibede öncelik tanınacak alanları da örnekledi:
“Genç ve kadın olması, kırsal da yaşıyor olması ve birincil tarım ürünlerini işleyerek katma değerli ürünlere dönüştürecek küçük ölçekli tesis kurmak istemeleri.

Örnek işletmeler; Salamura yaprak tesisi, Bal İşleme ve Paketleme Tesisi, Sebze Meyve Kurutma Tesisi, İstiridye Mantarı Üretim Tesisi vb.”

Tarım ve Orman Bakanı, ayrıca 4 ilde (Mardin, Düzce, İzmir, Amasya) pilot olarak uygulanan Uzman Eller Projesi’ni yeni dönemde 81 ile yayacaklarını da kaydetti.

Tarih: 10-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum