1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başkan Geyikçi: "53 milyon borcu sordunuz mu?"

Finike Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda miadını dolduran, can güvenliğini tehdit eden ve bu nedenle sökülerek, parçaları satılan aquapark yeniden gündeme geldi.

Başkan Geyikçi:

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, konu ile ilgili iddialara ve toplantıda yapılan eleştirilere cevap verdi.

Başkan Geyikçi, “Aquapark ile ilgili teknik rapor var. Raporda aquaparkın çalışmaya devam etmesi halinde çalışanların ve ziyaretçilerin can ve mal güvenliğinin tehdit altında olduğu ifade ediliyor. Tesisi yenilemek çok büyük paralara mal oluyor. Yasa gereği hurdaya verebilmek için ihale yapamıyoruz. Sadece Makine Kimya Enstitüsüne verebiliyoruz. Oradan da kilogramına 10 kuruş ödeme yapılıyor” dedi.

Karamanlı Belediyesi’nin aquapark kaydıraklarını satın almak için girişimde bulunduğunu hatırlatan Başkan Geyikçi, “Ak Partili kardeş Karamanlı Belediyesi’ne 20 bin TL’ye kaydırakları sattık. Satışla ilgili bilgi verilmedi deniyor. Meclis toplantısında bilgi verdim. Hepinizin bilgisi var. Yasa gereği yapılması gerekenleri yaptık. Belediye Başkanı olarak yetkimi kullanarak verdim. Verdiğim yer de kamu kuruluşu. Vermesek nereye taşıyacağız? Depoda dursa çürüyecek. 15 yıl önce kurulmuş artık eskimiş yeri değerlendirdik. Yaparsak daha iyisini yaparız. Finike’nin değeri 20 bin TL mi? Bunu mu tartışıyoruz” dedi.

Eleştirilerin sürmesi üzerine açıklamalarına devam eden Başkan Geyikçi, “2008 yılında 6 milyon 150 bin TL’ye yapılan alt yapı ihalesi var. Hani alt yapı nerede? Bunu konuşmuyorsunuz da 20 bin TL’yi mi konuşuyoruz. Bugün o rakam 17 milyon 850 bin TL. 17 milyon 850 bin TL çöpe gitti, çöpe. Belediye bizden önceki son 3 yılda 53 milyon lira borca girmiş. Hiç bunu sordunuz mu? 6 milyon 150 bin TL nerede? Alt yapı yapıldı mı, çalışıyor mu? Ben her şeyi meclise getiriyorum. Hiçbir şeyi saklamadım. Kanundaki yetkimi kullandım” dedi. Başkan Geyikçi’nin konu ile ilgili açıklamalarının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.

Meclis toplantısında yeni yapılacak binaların çatısına koyulacak güneş kollektörlerine düzenleme getirilmesi ve görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde yapılması komisyona havale edildi. İmar barışı sonrası belediyeye ait 10-20 metrekare yüz ölçüme sahip hisseli yerlerin vatandaşlara satılması mecliste kabul edildi. Öte yandan vatandaşların arazileri ile ilgili belediyeye ödeme yapması için 17 Temmuz’da sona eren süre 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Başkan Geyikçi, meclis toplantısında Kadınlar Plajı ile ilgili bir soruya yanıt verdi. Başkan Geyikçi, “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin pandemi nedeniyle toplanamaması nedeniyle Büyükşehir’den Finike Belediyesine devir yapılamadı. Bu nedenle biz de burada çalışma gerçekleştiremedik. Devir işleminin ardından burayı halkımıza yakışır hale getireceğiz” dedi.

Tarih: 04-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum