1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bir zamda vergilere ve cezalara geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi, ceza ve harçlar için otomatik artış oranı olan yeniden değerleme oranını 2020 yılı için yüzde 9,11 olarak belirledi.

Bir zamda vergilere ve cezalara geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 521), 28 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeniden değerleme oranı yüzde 9,11

Tebliğde, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu ve bu oranın Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Bu oranın, aynı zamanda 2020 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacağı belirtilen Tebliğde, bu konuda daha önce yayımlanmış olan tebliğlerin de yürürlükte bulunduğu kaydedildi.

Vergi Usul Kanunu gereği her yıl için belirlenen yeniden değerleme oranı, devlet tarafından vergi, ceza ve harçlar için uygulanan otomatik artış oranı anlamına geliyor.

Tarih: 28-11-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum