1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Büyükşehir Serik’te hasar tespiti yapıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik ilçesi Çandır Mahallesi’nde meydana gelen şiddetli fırtına ve sağanak yağışın açmış olduğu yaraları sarmaya devam ediyor. Büyükşehir ekipleri bölgede yağıştan zarar gören vatandaşlar için hasar tespit ve raporlama çalışması başlattı.

Büyükşehir Serik’te hasar tespiti yapıyor!

Serik'te 2 Mart gecesi başlayan ve ertesi gün de etkisini sürdüren fırtına, sera ve tarım arazilerinde ciddi hasara neden oldu.  Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, fırtına ve yoğun yağış sonrası çiftçinin yaralarının sarılması için çalışma başlattı.

HASAR TESPİTİ YAPILDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Çandır Mahallesi genelinde zarar gören tarım alanlarında hasar tespiti ve sosyal inceleme çalışması yaptı. Serada inceleme yapan ekipler hasar tespit raporu hazırladı. Yapılan değerlendirmenin ardından çiftçiye sera naylonu desteği sağlanacağı kaydedildi.

FELAKET BELİMİZİ BÜKTÜ
Çandır Mahallesi’nde 9 dönümlük alanda seracılık yapan Seyfettin Ekmel, yaşadığı felaketi şu sözlerle aktardı, “Hortum seramızı yıkıp geçmiş. Yarıdan fazla alan kullanılmaz durumda. Naylonlarımız uçmuş, demirlerimiz kırık halde. Şu an burada kullanabileceğimiz malzemeleri onarmaya çalışıyoruz. Tohum, gübre maliyetlerinin ve masrafların çok yüksek olduğu bu dönemde bu felaket belimizi büktü. Büyükşehir Belediyesi şu an burada yanımızda. Size ve başkanımıza çok teşekkür ediyor, yardımlarınızı bekliyorum” dedi.

MANZARA ÇOK KÖTÜYDÜ
Geçimini çiftçilikle sağlayan Dilek Sarı ise, “O gece çok korktuk. Dışarıdaki sesler çok ürkütücüydü. Aklıma ilk önce hayvanlarım geldi. Onlara bir şey oldu sandım. Dışarı çıktığımda manzara çok kötüydü. Sağım solum her taraf yıkılmış, uçmuştu.  Ne yapacağımı bilmiyorum. İmkanım da yok. Başkanımızdan yardım talep ediyorum, inşallah yaramıza merhem olacak” dedi.

Tarih: 09-03-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum