1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cavit Arı: Hazinenin 416 milyon TL’si Varlık Yönetim Şirketlerine aktarılacak.

Cavit Arı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa ile ilgili olarak Komisyonda açıklama yaptı.

Cavit Arı: Hazinenin 416 milyon TL’si Varlık Yönetim Şirketlerine aktarılacak.

Cavit ARI konuşmasında;
“Varlık Yönetim Şirketlerine borçlu vatandaşlarımızın 15.08.2022 tarihi itibariyle borçlu bazında anaparası 2.500.TL olan dosyalar kapatılacaktır denilerek Varlık Yönetim Şirketlerine kaynak aktarılacak.!

Yani iktidar vatandaşı koruma yerine Varlık Yönetim Şirketlerini korumayı seçmiştir.

Varlık Yönetim Şirketlerine Anapara borcu 2.500.TL.ve altında borcu olan 893 bin kişi vardır. Yani vatandaşımız böyle bir borcu ödeyemez duruma getirilmiştir. Bunun tek sorumlusu bu iktidardır.

Torba yasada Varlık Yönetim Şirketlerine olan 2.500.TL.ye kadar olan bu borçlarının silinmesi karşı değiliz.
Ancak zaten tahsil edilemeden kalmış bu alacakların silinmesi ile birlikte bu paranın yarısı olan 416 milyon TL civarındaki para Hazine ve Maliye Bakanlığından Varlık Yönetim Şirketlerine ödenecektir. İşte bu düzenlemede yatan hassas nokta burasıdır. Hazineden yapılması istenilen bu aktarmaya karşıyız.

Uygulamada Bankaların alacakları nedeniyle açılan icra takiplerinde tahsil imkanı kalmayan dosyalar bankalar tarafından süreç içerisinde çok küçük oranlarla; çok cüzi rakamlarla Varlık Yönetim Şirketlerine satılmaktadır. Varlık Yönetim şirketleri de takibe devam edip eğer borçlunun haczedilebilecek bir malını yakalarsa son kuruşuna kadar alır veya çok az da olsa indirimler yapar; bazen de hiç tahsil imkanı olmaz, bu durumda borçlu daha çok indirim talep ederse belki de yapılacak makul indirimle dosyayı kapatır. Şirket hiç tahsil edemezse o dosya öylece kalır. İşte şimdi burada tahsil imkanı olmadığı için kalıp giden dosyalar kapatılacak. Buna itirazımız yok. Ancak şirketin alacak imkanı kalmadığı için kalıp giden dosyalar kapatılırken yarısı olan yaklaşık 416 milyon TL. para Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından yani Milletin vergilerinden toplanan paralar bu şirketlere aktarılacaktır. Yanlış olan burasıdır. Biz bu para aktarılmasına vatandaşımızın zor imkanlarla ödediği vergilerle oluşan Hazine kaynaklarından ödenmesine karşıyız.
İktidar vatandaşı koruyacağım gibi yapıp Varlık Yönetim Şirketlerine para aktaracaktır. Hukuka ve hakkaniyete aykırı bir düzenlemedir. Vazgeçilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Tarih: 21-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum