1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cavit Arı: Müsebbibi sizsiniz!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek kanunlaşan Ek Bütçe Kanun Teklifi görüşmesinde konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI sözlerine “Uzun bir aradan ve yıllardan sonra AKP iktidarı ek bütçe yapmak zorunda kaldı.” diyerek başladı.

Cavit Arı: Müsebbibi sizsiniz!

EKONOMİK SIKINTILARIN TEK SEBEBİ AKP İKTİDARIDIR
CHP Antalya Milletvekili Cavit ARI, “Bir ek bütçe teklifiyle karşı karşıyayız. Ek bütçenin yapılmasına İktidar mensupları diyor ki; Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik ve jeopolitik gelişmeler sonucu genel fiyatlar seviyesinde önemli artışlar meydana gelmiş ve dolayısıyla bütçe ödeneklerinde artış yapılması ihtiyacı doğmuş. Enflasyon nedeniyle kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinde artışlar yapılmış ve yine Rusya-Ukrayna savaşı da ek bütçe yapılmaya bir sebep olmuş. Şimdi, öncelikle şunu söyleyeyim: Bu ülkede uzun bir süredir ekonomik sıkıntı var. Yani bu ekonomik sıkıntının sebebi ne yurt dışındaki gelişmeler ne de Rusya-Ukrayna savaşı; ülkedeki ekonomik sıkıntıların tek sebebi AKP iktidarıdır. Ülkede eğer ekonomik sıkıntı varsa bu, iktidarınızın yarattığı kötü ekonominin sonucudur.” diyerek tepkisini dile getirdi.

İktidar olarak artık her alanda ülkeyi kötü yönetmektesiniz, vatandaşı artık iyice yordunuz diyen Cavit Arı, “Vatandaş ve ülkeyi yordunuz, nefes almaya ihtiyacı olan bir hâle geldi; hukuk alanında yoruldu, demokrasi alanında yoruldu, özgürlükler alanında yoruldu. Vatandaşın gerçekten size güveni kalmadı. Her geçen gün de daha kötüye götüren bir başarısızlık içindesiniz.” açıklamasında bulundu.

MÜSEBBİBİ SİZSİNİZ
Milletvekili Arı, “2022 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken daha bütçe görüşmeleri tamamlanmadan bütçeniz eridi. Bütçe görüşmeleri devam ederken Plan ve Bütçe Komisyonunda dedik ki: "Bakın, bu bütçe daha uygulamaya girmeden eriyor. O nedenle yol yakınken gelin, yeni bir bütçeyi şekillendirelim, ilaveler yapın." ama dinlemediniz. Kötü gidişatla ilgili o günlerde ve yine bugünlerde şunu söylediniz: "Efendim, bu kötü gidişatın tek sebebi var, dış güçler." Bakın, değerli arkadaşlar, siz ne kadar olumsuz bir şey yapmışsanız hemen dış güçlere bağlamaktasınız. Yirmi yıldır iktidardasınız, eğer bugün bir kötü gidişat varsa yirmi yıllık iktidar olarak bütün sorumluluk sizdedir. Yeni bir iktidar olsanız, iki üç yıllık bir iktidar olsanız dersiniz ki "Sizden önceki iktidarın yarattığı tablo." Yirmi yıldır ülkeyi yöneten olarak ne dış güçlere ne de bir başka şeye bahane yüklemenizin hiçbir anlamı yok, eğer dış güçlerden etkileniyorsanız bunun da yine müsebbibi sizsiniz. Neden etkilenme ortamını yaratıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

GERÇEK ORTADA, VATANDAŞIN DURUMU İÇLER ACISI
Biz daha bütçeyi Plan ve Bütçe Komisyonunda 20 Ekim’de görüşmeye başladığımızda dolar 9,3 TL iken bitme gününe geldiğimizde 18 TL'ye yükseldi; bugün de yine 17 TL'ler civarında devam etmekte diyen Cavit Arı, “Ülke ilk defa sayenizde benzin, mazot fiyatlarının 30 TL'ye çıktığını gördü. Ekonominin nasıl olduğunu anlamak istiyorsanız şöyle sokağa çıkıp bir vatandaşa sorun. Sokağa çıkıp vatandaşa sorduğunuzda sizin alacak olduğunuz cevap gerçek ekonomiyi göstermeye yetecektir. Zorunlu tüketim malları başta olmak üzere fiyatlardaki artışlardan rahatlıkla anlarız. Aldığı maaşla geçinemeyen, ayın sonunu getiremeyen çalışandan, memurdan anlarız. İş yaptığı hâlde zarar eden esnaftan, pazara gidip eli boş dönen emekliden anlarız. Üretim yaptığı hâlde zarar eden çiftçiden anlarız. Bir yıl önceye göre vatandaşlarımızın temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışları yüzde 100'ün üzerine çıktı; vatandaşımız zaten bunu yaşıyor. Siz ne kadar rakamlarla oynayarak ekonomiyi düzgünmüş gibi göstermeye çalışsanız da gerçek ortada.

Vatandaş yağ almaya gittiğinde rakamın nereye geldiğini, şeker almaya gittiğinde rakamın nereye gittiğini, mazot, benzin almaya gittiğinde rakamın nereye gittiğini zaten görüyor. Siz rakamları ne kadar iyi yansıtmaya, göstermeye çalışsanız da sokaktaki vatandaşın gerçek durumu maalesef ki içler acısı.

Ek bütçeyle birtakım ihtiyaç sahibi yerlere ödemeler yapmaya çalışacağınızı ifade etseniz de ben size söyleyeyim bu ödemeleri nereye yapıyorsunuz: 89,5 milyarla faize ödeme yapıyorsunuz, 240 milyar olarak bütçede ayırmış olduğunuz faize 89,5 milyar daha eklediniz. Yetmedi, 40 milyar TL olarak kur korumalı mevduata ayırdınız ve yine yetmedi, bütçede 20 milyar dolayında kamu-özel iş birliklerine ayırdınız. İşte, siz ek bütçeyle paraları buraya ayırıyorsunuz değerli arkadaşlar.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Tarih: 02-07-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum