1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Çetin Osman Budak: Danıştay, Turizm Bakanı'nın Serik planına "DUR" dedi!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’nın Serik ilçesinde daha önce 500 bin lira rüşvet iddiaları ile gündeme gelen taşınmazın, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen otel yatırımına tahsis edilmesine tepki gösterdi.

Çetin Osman Budak: Danıştay, Turizm Bakanı'nın Serik planına

Danıştay Altıncı Dairesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin başvurusu üzerine Serik’te bulunan alanın Çevre Düzeni Planının yürütmesini, kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle 23 Haziran 2022 tarihinde durdurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Danıştay kararını yok sayarak, 18 Temmuz 2022 tarihinde söz konusu arsanın 1200 yataklı otel yatırımına tahsisi için ilana çıktığını dile getiren Budak, “Danıştay, Kültür ve Turizm Bakanı’nın Serik’te kendi otelinin yanında kurulmasını öngördüğü otele ‘dur’ dedi. Danıştay tarafından oy birliğiyle alınan yürütmeyi durdurma kararına rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tahsis işlemlerine devam etmesi tam bir skandal.  Mahkeme kararının uygulanmaması tuzun da koktuğunu gösteriyor’ diye konuştu.

HALKIN KULLANACAĞI ALANLAR KÜÇÜLTÜLÜYOR
Danıştay kararına yönelik değerlendirmede bulunan Budak, şöyle konuştu:
“Mahkeme kararının gerekçesinde, halkın doğrudan yararlanabileceği günübirlik tesis alanlarının giderek küçüldüğü ve kıyı sahil şeridinin daraltıldığına dikkat çekiliyor. Bu alanların turizm tesis alanları lehine daraltılması ve küçültülmesinin kamu yararına ve planlama ilkelerine aykırı olduğunu belirtiyor. Bu mahkeme kararı, Bakan’ın ‘Serik’te ücretsiz halk plajı yaptık’ propagandasının da asıl amacını gölgelemek için olduğunu ortaya koyuyor.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DA PLANA OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ
Söz konusu alanın bir bölümü, yangın üssü ve orman alanı olarak kullanılıyor. Bakanlık bu alanı plan değişikliği ile küçültüyor. Bölgedeki olası bir orman yangınına hızlı şekilde müdahale edilebilmesi için önem taşıyan bu parsel ile ilgili plan ön hazırlık aşamasında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan görüş isteniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, fiilen helikopter ve yangın üssü olarak kullanılan alanın turizm amaçlı değerlendirilmesi konusunda olumsuz görüş bildiriyor. Fakat bakanlığın görüşü dikkate alınmıyor.

Danıştay altıncı dairesi 23 Haziran 2022 tarihinde ilgili çevre planı değişikliğinin kamu yararına, şehircilik ve planlama ilkelerine uygun olmadığı, uygulanması hâlinde giderilmesi güç veya imkânsız zararların doğmasına yol açacağından yürütmesinin durdurulmasına oybirliği ile karar verdi. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı görmezden gelerek söz konusu alanı turizm yatırımına tahsis etmek için işlemlere0 devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı’nı bir an önce Danıştay kararının gereğini yapmaya, bölgedeki rant hırsından vazgeçmeye çağırıyorum.”

Tarih: 18-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum