1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP'li Cavit Arı'dan kaygı dolu sözler!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, "Suriyeliler olmak üzere son giriş yapan Afganların tekrar ülkelerine geri dönüş konularında gerekli, hızlı hamlelerin atılması gerektiğini ifade ediyorum.” dedi.

CHP'li Cavit Arı'dan kaygı dolu sözler!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, dün Dışişleri Bakanlığının 2022 yılı Bütçesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonda yapılan görüşmelerde Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na hitaben “Sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak geçen göçmenler konularında daha dikkatli olunmalı ve başta Suriyeliler olmak üzere son giriş yapan Afganların tekrar ülkelerine geri dönüş konularında gerekli, hızlı hamlelerin atılması gerektiğini ifade ediyorum.” dedi.

Suriyeliler meselesi önümüzdeki süreçlerde ülkemiz açısından hem ekonomik hem sosyal hem kültürel, her boyutuyla sıkıntı yaratacak bir konudur diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı “Başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, uygun bir şekilde Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilme şeklini defalarca anlattı ve söyledi. İşte, burada, Sayın Genel Başkanımızın da söylemine uygun bir anlayışa dönük bir düşünce içerisinde olduğunuzu görüyorum ama bunda -tekrar söylüyorum- geç kalınmışlık var.

Suriyeliler Türkiye'ye iyice yerleşmeden bu konuda hızlı bir adım atılmalı. Öyle ki, bakın, Suriyeliler meselesi önümüzdeki süreçte büyük mesele olarak durmakla beraber yakın tarihte yaşanan bir Afganlılar sürecini de hep beraber yaşıyoruz. Ellerini kollarını sallayarak binlerce kilometre öteden gelen, boylu poslu, belli yaş grubundaki erkeklerden oluşan bu Afganistanlıların sınır kapılarından bu şekilde elini kolunu sallayarak geçmeleri ve ülkeye bu şekilde girmelerinin anlamının ne olduğunu hâlâ çözebilmiş değiliz. Bunlar kaygı verici gelişmelerdir.” dedi.

Konuşmasında “Türkiye'nin itibarı açısından, Türkiye'yi temsil eden kişilerin yapısının, kimliğinin bu görevlere uygun olup olmadığı meselesi de çok değerli ve önemlidir.” diyerek dış temsilciliklerimize yapılan atamalara da değinen” Antalya Milletvekili Arı “İşte, biz Türkiye'nin itibarını doğru bir şekilde temsil edecek kişilerin o görevlerde olmasını bekliyoruz ve istiyoruz ama gelin görün ki, maalesef, iktidarınıza mensup, değişik kademelerde görev yapmış birçok kişinin bugün dış temsilciliklerde ülkemizi temsil etmeye görevlendirildiğini görmekteyiz, bu da bizi gerçekten çok üzmekte ve devletimizin itibarı adına kaygılandırmaktadır. Çünkü bu mesele bir siyasi iktidara bağlı bir mesele değildir. Bu mesele bir devlet meselesidir. Siyasi yandaş yerleştirme yeri değildir.” dedi.

Tarih: 05-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum