1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP'Lİ Heyet Adrasan'da konuştu...

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, Belediye Meclis üyeleri, İl ve İlçe örgütü yöneticileri ve beraberindeki heyet Antalya'nın Kumluca İlçesi Adrasan bölgesinde çıkan orman yangını sonrası oluşan tahribatı yerinde inceledi.

CHP'Lİ Heyet Adrasan'da konuştu...

Adrasan'da geçtiğimiz günlerde başlayan orman yangınını söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Heyet yangın hakkında Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu, Kumluca İlçe Başkanı Kocacık ve vatandaşlardan bilgi aldı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Adrasan'da çıkan yangın ve geçmişte Antalya'da çıkan orman yangınları göstermiştir ki yangının sebebi, alınacak önlemlere dair kapsamlı bir araştırma yapılması gereklidir. Yangın nedeniyle bazı seralarda ciddi hasar oluşmuş, endemik bitkiler ve yabani hayvanlarda zarar görmüştür. Zarar gören seralar için çiftçilerimizin zararları biran önce giderilmelidir. Bölgede geçmişte çıkan yangınlarda dikkate alınarak, yangına erken müdahale edecek ekipler için bir istasyon kurulması önem arz ediyor.”

CHP’Lİ ZEYBEK; ANTALYA VE ADRASAN’DAKİ ORMAN YANGINLARI ARAŞTIRILSIN
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, bir yıl önce TBMM’ye Antalya'da orman yangınlarının sebeplerinin ve alınacak önlemlerin belirlenmesi için araştırma önergesi verdiğini, yeni yasama yılında önergenin tekrar TBMM gündemine alınması için çalışacağını belirtti. CHP’li Rafet Zeybek'in verdiği önergede 2008-2018 yılları arasında sadece Antalya'da 2291 adet yangın olduğu ve toplamda 25872,7 (HA) alanın yandığı belirtilmektedir. Antalya’nın doğası ve ormanlarının rant ve talan için sık sık tahrip edilmeye çalışıldığını belirten Zeybek “Gelecek kuşaklara miras olarak bırakmamız ve korumamız gereken Antalya’nın ormanlarının yangınlarla gündeme gelmesi çok üzücü, son yıllarda çok defa çıkan orman yangınları göstermiştir ki, bu yangınlar sıradan değil, bir ihmal ve arkasında kötü niyetin olduğu bellidir. Yanan ormanların ve daha fazla alanın tekrar ilgili kurumlarımız tarafından ağaçlandırılması gereklidir. Bu tarz orman yangınlarının tekrarlanmaması dileğiyle, Kumluca ve Adrasan'a geçmiş olsun diliyorum." dedi.  

 

Tarih: 21-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum