1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP’li Özer’den “ödeme süreleri uzatılsın” teklifi.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, 2/B arazilerinin ödeme sürelerinin uzatılması için bir kanun teklifi verdi. Hazineye ait arazilerin satılmasına ilişkin mevzuata göre ödemelerini zamanında yapamayanların sözleşmelerinin otomatikman feshedildiğini belirten Özer, “Ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımız mağduriyetlerini iletiyorlar, daha önce 2019 sonuna kadar uzatılan sürenin yeniden gözden geçirilmesini istiyorlar” dedi.

CHP’li Özer’den “ödeme süreleri uzatılsın” teklifi.

Özer’in verdiği yeniden ödeme süresinin belirlenmesini amaçlayan kanun teklifinde şu ifadeler yer alıyor:

6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir:

2/B alanlarında bulunan taşınmazlar ile Hazineye ait tarım arazilerinin bu Kanun kapsamında satışına ilişkin olarak;

Kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlerin ödeme süresi, taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin ödeme süresi, 31.12.2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Birinci fıkranın (a) bendi kapsamında kalanlar için satış bedeli; kendilerine yapılan tebligatta belirtilen ödeme süresinin son gününü izleyen günden, bu Kanun kapsamında ödeme yapmak amacıyla idareye başvurulduğu güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık değişim oranları toplamında artırılarak hesaplanır. İkinci fıkra uyarınca yapılacak hesaplamalarda ay kesirleri dikkate alınmaz.

Tarih: 18-06-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum