1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cumhurbaşkanlığının Antalya kararı için; 'Hukuka aykırı' kararı!

Antalya Gündoğmuş’ta yangın felaketinin ardından TOKİ’nin konut inşa etmesi için Cumhurbaşkanlığı’nca verilen acele kamulaştırma kararının yürütmesi durduruldu. Danıştay, “Hukuka uygunluk yok” dedi.

Cumhurbaşkanlığının Antalya kararı için; 'Hukuka aykırı' kararı!

Danıştay, Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde 2021 yılındaki yangın felaketinde hasar gören evlerin yerine, bir yurttaşın arazisine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) konut yapılması için verilen acele kamulaştırma kararının yürütmesini durdurdu.

Gündoğmuş’a bağlı Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda geçen yıl 29 Temmuz’da başlayan ve günler sonra söndürülebilen yangında binlerce hektar ormanlık alan ile tarım arazisi ve yerleşim yeri küle döndü. En az 17 evin ciddi zarar gördüğü yangının ardından mahalle sınırları içerisindeki 114 ada, 65 parsel numaralı arazinin acele kamulaştırılmasına karar verildi. 25 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, bölgede meydana gelen yangın nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın hızlıca gerçekleştirilmesi için arazinin TOKİ tarafından kamulaştırılmasının öngörüldüğü bildirildi.

Tarih: 14-04-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum