1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Davraz Kayak Merkezi'nde skipasslara %100 zam geldi.

Davraz Kayak Merkezinde skipass binişlere yapılan fahiş zam, kayak severler ve bölge esnafı tarafından tepkiyle karşılandı. 350 Tl. olan 100 çıkışlık skipass bedeli, 700 TL. olarak belirlendi.

Davraz Kayak Merkezi'nde skipasslara %100 zam geldi.
2020-2021 yılı kar turizmi için Isparta Davraz kayak merkezi fiyatlandırmalarında bir önceki yıla nazaran fahiş artışı şok etkisi yarattı. Pistleri ve telesiyej hizmeti diğer kayak merkezleri ile kıyaslandığında skipass fiyat artışı tepki topladı.

2019-2020 yılında 100 çıkış 350, 200 çıkış 500 TL. iken, 2020-2021 yılı fiyatları ise 100 çıkış 700 TL oldu. %100 artış yapılan çoklu çıkışlar nedeniyle kayak merkezine kayak tutkunlarının gelmeyeceğini ve bu nedenle bölgedeki kayak malzemesi vb. hizmet veren firmaların da ciro kaybına uğrayacağına kesin olarak bakılıyor.
 
Tekli çıkışlara yapılan 2 lira zammın, günübirlik piknik yapmak için gelenler için düşünüldüğünü kaydeden kayakseverler, zaten tek noktadan verilen telesiyej hizmeti nedeniyle zamanımızın büyük bölümü telesiyeş sırasında geçiyor. Alternatif pistlerin azlığı da düşünüldüğünde Davraz Kayak Merkezi'nin fiyatları daha çok kayakseveri bölgeye çekmek için uygun fiyatta tutulmalı'' dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu durum ve daralan ekonomi nedeniyle insanların stres yüklü olduğunu ve kayak sporu ile bir nebze rahatladığına dikkat çeken bölge esnafı ise, aylardır kapalıyız. Sezon, yağışlar nedeniyle zaten geç açılıyor. Yasaklar, kısıtlamalar, zamlar hareket alanımızı daraltıyor. Davraz'a bir taraftan yatırım yapılmalı, diğer taraftan daha çok süümden kazanlılmalı. Zam yaparken sadece bir kesim değil, bölge esnafı ve kayakseverler de düşünülmeli. Yoksa hem pist, hem fiyat bakımında n daha uygun olan alternatif kayak merkezlerine kaçış başlayacaktır. Bu durum Isparta ve Davraz'a zarar verecektir'' diyerek içinde bulundukları durumu özetledi.
 
Tek bir pistinde yekpare 5 km piste sahip olan ülkemizin en uzun pistlerine ve kar yapısına sahip Sarıkamış Kayak Merkezi fiyatları şu şekilde.
Tek çıkış 10 TL,
10 çıkış 60 TL,
20 çıkış 120 TL,
50 çıkış 250 TL,
100 çıkış 400 TL, günlük sınırsız Hafta içi 50 TL, Hafta sonu 70 TL  şeklinde.
 
Kısım kısım ısıtmalı koltuklara sahip, 35 adet pisti olan, mekanik tesis sayısı neredeyse Davrazın üç katı olan ve çoğunluğu Davraz kayak merkezi pistlerinden büyük pistleri olan Erciyes Kayak Merkezi fiyatlandırması ise şu şekilde.
1 Çıkış 14 TL
7 Çıkış 85 TL
14 Çıkış 120 TL
30 Çıkış 225 TL
50 Çıkış 350 TL
100 Çıkış 650 TL
200 Çıkış 900 TL
 
KAYAKSEVERLERİN İSYANI
Isparta ili Davraz dağı Karlı yayla Kış sporları merkezi fiyatlandırma politikaları; devletin açıkladığı Aralık ayının bir yıl önceki Aralık ayına olan %14 enflasyon oranından 7 kat fazla. Kış turizmine kar sporları severlerin Davraz kayak merkezi tercihine balta vurmaktan başak bir şey değildir. 
 
Davraz Kayak Merkezi turizmine balta vurmak, deyim olarak değil reel ve fiilen tercih edilme sebeplerinin kenara konularak, potansiyelin, Antalya ili Saklıkent kayak merkezi ve Denizli Kayak merkezine doğu yönlendirilmesinden başka bir şey değildir.
 
Fiyat artışlarının bir diğer etkisi ise; kar sporlarını denemek ve maddi imkanların el verdiği oranda bu sporları yapmak isteyen orta gelirli ve devlet memuru kazancına tabi ailelerin tam anlamı ile uzaklaşacağı ve bu sporlarda olacak olan yetenek keşiflerinin minimuma inecek olmas. Geçen yıllarda gelir seviyesi düşük olmasına karşılık deneme veya sürekli olarak kar sporlarını yapabilme şansına sahip birey ve ailelerin, keskin çizgilerle ayrılmış ve ötelenmiş olması, kırıcı ve yaralayıcıdır. 
 
Kar sporları sever olarak, bu fahiş artışı, Özellikle açıklanan enflasyon oranlarından çok yüksek olması ve kar sporlarını ulaşılamaz hale getirmesi istinadinde eleştirilmekte, zammın devletimizin açıkladığı biçimde enflasyon değerlerine uygun hale getirilmesi gerekmekte.

Tarih: 27-12-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum