1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Davut Çetin'den şok iddia!

YSK Kararının ardından ATSO'da rakibi Ali Bahar'a 58'e 3 oy ile kaybeden Davut Çetin, rüşvet iddiasında bulundu. Çetin: “En çok üzüldüğüm nokta Ticaret Ve Sanayi Odası itibarının zedelenmesidir. Bu kadar hırs, bu kadar ekonomik baskı bu kadar rüşvet…” dedi.

Davut Çetin'den şok iddia!

ATSO seçimlerinde rakibi Ali Bahar’a kaybeden Davut Çetin, düzenlediği basın toplantısında rüşvet iddialarında bulundu. Çetin, seçimde rüşvet döndüğünü ve parası olanın seçimi kazandığını iddia etti.

Davut Çetin, “140 yıllık oda tarihinde 7-5 yıldır başkanlık yapıyordum. Bunu yaparken de gerçekten 140 yıllık tarihi en ufak bir leke gelmeden gururla görev yaptım. Ticaret sanayi odası seçimleri Türkiye’nin en demokratik seçimleridir. Seçim süreci 3 ay önce başladı. 1.5 ay önce de belirli bir ivme kazandı. Resmi başlayış tarihi 9 Eylül’dü, 1 Ekim’de seçimleri yaptık. Çok ciddi yanıltıcı bilgiler var ortada” dedi.

Çetin, "Seçmenin burada verdiği bir karar var. Bu kararları yok sayarak 56 oyumuzu iptal ettiler. İl Seçim Kurulu siz haklısınız diyor, oylarımızın geçerli olduğuna karar veriyor. 12 Ekim’de mazbatayı alıyoruz. TOBBB yönetmeliğinde son karar verici mercii İl Seçim Kurulu’dur der. YSK’ya itiraz edilmez der. Biz görevimize başladık, YSK’ya bir dilekçe gidiyor. YSK bunu değerlendiriyor, tarihinde görülmemiş bir şekilde bir karar çıkıyor. Bir gün önce dilekçe veriliyor, ertesi gün 6’ya 5 bu itirazı kabul ediyor. O gün alelacele bir ön karar çıkıyor. Sanki yangından mal kaçırır gibi Kepez’e yazı yazıyor mazbatasını verin diyor” ifadelerini kullandı.

Davut Çetin, “Hala YSK’nın gerekçeli kararı yok. 75 oy da alsak, 56 oy iptal edilince zaten biz seçimi kazanamayacakmışız. Bu güçler girmiş, her şey ayarlanmış, artık seçimi kazanma ihtimalimiz kalmamış. Odalar ve borsa seçimlerinde hepsinde çizik vardı. Yönetmelik çizik yapılır der. 117 kişi hem adaydır, hem seçmendir. İtiraz eden seçimi kazandı. İlçenin verdiği kararlar çok taraflıdır. 59 oy almış 13 bin 650 seçmende, 56’sını yok sayıyorlar. Seçmenin iradesi burada yok sayılıyor” diye konuştu.

Davut Çetin konuşmasının devamında;
“140 yıllık oda tarihinde yaşanmamış şeyler yaşadı. Her şeyi parayla alabilecek bir güruhla uğraştık biz. Bu arkadaşlar 'Her şeyi parayla alırız' dedi. Seçim günü akşam burada bizim akşam 63 tane üyemiz vardı. Sabah kalktık 59 kişiye düşmüşüz. Gece yaşananlar, o gece gelen mesajlar, telefonlar, arabasından yatına kadar teklif geldi. Altı üstü bir oda seçimi yapıyoruz. Ben 7.5 yıldır hakkaniyetle burada görev yapıyorum. Böyle bir rant görmedim. En çok üzüldüğüm nokta Ticaret ve Sanayi Odası itibarının zedelenmesidir. Bu kadar hırs, ekonomik baskı ve rüşvet görmedik. Biz bu sefer seçim yapmadık ekonomik savaşa girdik.

Odada seçim günü yaşananları biliyoruz. Gerçekten çok acıydı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 140 yıllık tarihine bir kara leke olarak girecektir o akşam. Biz 59’a 58 seçimi aldık. O arkadaşlar, isimleri neden yazdı bir sorun bakalım. Herkes kendi şahsiyetini ve itibarını korumak için yazdı. Buradaki konuşmamda ‘kesinlikle çizmeyin’ dedim. Yapılanlar açıklamalar, ‘Davut Çetin baskı yaptı, çizdiler.’ Ya hangi iş adamına baskı yaparsınız, çizersiniz, eline pusula verirsiniz. Hepsi kendi kişisel itibarını ve şahsiyetini korumak içindir. Gelen teklifleri bir bilseniz yüzünüz kızarır. Bu kadar ucuz değil bu işler. Bütün kamuoyu bizim seçimi kazandığımızı biliyor. Ondan sonrası masa başında yapılan işlerdir. Asıl ekonomik baskınlar ondan sonra başlamıştır. Yani bundan sonra Türkiye’de kime verdiğinize değil, kimin güçlü olduğuna bakacaksınız. Onlar bu seçimi kazanacaktır demektir. Bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odası’na aday olan arkadaşlar muhtemelen cebine bir 500 – 100 milyon lira para koyarak aday olmak zorunda kalacak. Seçimlerde parası olan, gücü olan, siyasi gücü olan şehirdeki belli baronları belli rantçılar yanına alan, seçimi kazanacaktır.

Tam kanunsuzluktan YSK’ya şikayet ediliyor. Tam kanunsuzluğun sonucu seçimin iptalidir. Onu bile iptal etmeye gözleri yemedi. Çünkü biz seçimi büyük bir farkla kazanırdık. İş öyle bir hale geldi ki, koltuğun oturulacak hali de kalmadı. Anormal itibarsız bir duruma geldi. Kendi adıma kamuoyundan yaşattığım olumsuz şeyler için özür diliyorum.  117 kişinin sandıktaki oylarını sayıp belirleyemedik. Biz bu seçimi anamızın ak sütü gibi bize helal olduğunu biliyoruz. Bir iki oyu iptal edin, 56 oyu nasıl iptal edersiniz. Mücadelemiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Davut Çetin, seçimi masa başında kaybettiklerini söyledi. "Siyasete girecek misiniz?" sorusuna ise, "ATSO Başkanı olduğum sürece siyaset yapmayacağım dedim. Ama artık demiyorum. Bundan sonra siyasete girmeyeceğim de demiyorum" cevabını verdi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE KADAR SÜRECİ GÖTÜRECEĞİZ"
Davut Çetin, "Biz de gerekli hukuki girişimleri yapmaya devam ediyoruz. Seçim iptal edilse bile o koltuk çok kirlendi. 4 sene boyunca kimse huzurlu oturamaz. Oturulmaz hale getirdiler, seçim iptal edilir edilmez biz girişimlerimize devam ediyoruz. 365 oda ve borsanın seçimi şaibeli duruma düşmüştür. Tam kanunsuzluk varsa seçim iptal edilir, bu da yok. Hala bize gerekçeyi vermediler. Gerekçe bir çıksın gerekli her türlü girişimi yapacağız, hakkımızı aramaya devam edeceğiz. YSK sürecine çalışıyoruz. Anayasa Mahkemesi'ne kadar bu süreci götürmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarih: 19-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum