1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Davut Çetin, devletin kapatılan iş yerlerinden stopaj almamasını beklerdim!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya İşadamları Derneği'nin (ANTİAD) video konferans toplantısına katıldı, kapatılan iş yerlerinin kira yardımına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Davut Çetin, devletin kapatılan iş yerlerinden stopaj almamasını beklerdim!

ATSO Başkanı Çetin, dünya'nın 100 yılda bir görülebilecek bir salgını yaşadığını ve bu salgının sosyal hayattan ekonomiye kadar her alanda etkilerinin olduğunu belirtti.

Ülke genelinde alınan tedbirler nedeniyle kent ekonomisinin yüzde 60 – 65'i durdu, 45 bin üyemizden 7 bini genelge ile kepenk kapatmış durumda diyen Çetin, bunlardan bir kısmı mücbir sebep kapsamına alınarak bazı destek ve gider ötelemelerinden yararlanabiliyorlar. Ancak belirlenmiş 19 sektör dışında kalan birçok işletmemiz genelge ile kapatılmış olmalarına rağmen mücbir sebep kapsamında değiller.

Gelirleri yok ama kira, fatura ve personel giderleri devam ediyor. Açıklanan destek paketlerinde devletin '3 aylığına kiradan stopajı almıyoruz' demesini çok isterdim. Devlet 3 ay stopaj almayacak, mülk sahipleri kiradan yüzde 50 feragat edecek. Bu, psikolojik olarak büyük bir rahatlamaya neden olur. Şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey dayanışma ve ekonomiye güven" dedi.

Tarih: 03-05-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum