1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Düzen, kimlere tepki gösterdi?

Saadet Partisi Antalya il başkanı Ramazan Düzen, YKS’nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi'nde (TYT)’de sorulan soruya, cinsi sapkınlığa destek verdiğini söylediği Mabel Matiz'in soru olarak çıkmasına tepki gösterdi .

Düzen, kimlere tepki gösterdi?

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen,TYT'de sorulan Mabel Matiz sorusuyla alakalı şunları söyledi:
 

ÖSYM'yi bu sorunlu ve sorumsuz tavrından dolayı kınıyorum diyen Düzen, ÖSYM Başkanlığı’nı tepkilere neden olan soru hakkında kamuoyunu aydınlatmaya ve ÖSYM Başkanını da istifaya çağırdı.


Düzen, "YKS 2020 tamamlandı. Covid-19 sürecinin en önemli konusu bitti. Önemli konuda önemli bir soru kaldı geriye. 'Velev ki İbneyiz' pankartı taşıyan Mabel Matiz’i sorulara yediren ve bu zokayı yutturanlar kim? ÖSYM Başkanlığı inceleme başlatmalı, kamuoyunu aydınlatmalı ve ÖSYM başkanı da makamında istifa etmeli" dedi.

 

YKS’de sorulan sorunun bir tesadüf olmadığını belirten Düzen, “Biz geleceğimiz olan gençliğimize rol model olarak Mabel Matiz'i örnek verelim öyle mi? ÖSYM'nin yaptığı, milyonlarca gencimizin hayatlarının ilk basamağı olan katıldıkları YKS sınavının Türkçe sorularında Mabel Matiz'e yer vermesi bir tesadüf mü? Yoksa bilinçli bir algı mı? Toplumun değer yargıları ile alay eden, sapkın bir düşüncenin savunucusu olan malum kişiyi, gençliğin bilinçaltına enjekte etme operasyonu mu?" diye sordu.

 

Öğrencilere kendi değerlerine uygun sorular sorulmamasına anlam veremediklerini belirten Düzen, "Neden nitelikli metinler, ahlak, edep, ezan, memleket, saygı ve sevgi içeren şiirler varken, ne olduğu belirsiz ifadelerin soru kökü olarak sorulması manidardır. Yunus Emreler, Aşık Veyseller, Mehmet Akifler, Cemil Meriçler, Sezai Karakoçlar... Neden sorulmaz? ÖSYM'yi bu sorunlu ve sorumsuz tavrından dolayı kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tarih: 30-06-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum