1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Finike Festivali İptal Oldu

30 Ağustos Zafer Bayramı haftasında gerçekleştirilmesi planlanan geleneksel Finike Festivali, orman yangınları ve sel felaketleri nedeniyle iptal edildi. Orman yangınlarında ve sel felaketinde vatandaşların evlerinin yok olduğunu, bu afetlerde can kayıplarının yaşandığını belirterek, “Böyle bir dönemde festival yapamazdık. Antalya’mızın ve Türkiye’mizin farklı coğrafyalarında yas tutulurken, acılar çekilirken, biz eğlenemezdik” diye konuştu.

Finike Festivali İptal Oldu

Başkan Geyikçi, “Geleneksel Finike Festivali her yıl haziran ayının son haftası başlayıp, Temmuz ayında sona eriyordu. Bilindiği gibi korona salgını nedeniyle 2020 ve 2021 yılında geleneksel festivalimizi yapamadık. Bu yıl Temmuz ayı itibariyle pandemi tedbirlerinin esnetilmesiyle birlikte festivalimizi 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasında yapmaya karar verdik ve bu yönde hazırlıklarımıza başladık. 2 yıldır sabırsızlıkla beklenen festivalimizi coşkuyla gerçekleştirmeyi istiyorduk” dedi.

Ancak önce Manavgat’ta daha sonra Gündoğmuş, Marmaris, Milas ve Köyceğiz’de çıkan orman yangınlarında can ve mal kaybı yaşandığını, daha sonra da Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketlerinde 27 vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Başkan Geyikçi, “Orman yangınlarında vatandaşlarımızın evleri kül oldu. Can kayıpları yaşandı. Yangının acısı yüreğimizden silinmemişken bu kez sel felaketlerinde can kayıpları yaşandı” diye konuştu.

Yurdumuzun farklı coğrafyalarından ağıtlar yakılırken festival yapamayacaklarını ifade eden Başkan Geyikçi, “Bu nedenle festivalimizi bu yıl gerçekleştirmeme kararı aldık. Finikeli hemşehrilerimin sağduyulu yaklaşımı ve anlayışları için teşekkür ederim” dedi.

Tarih: 14-08-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum