1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir'den hükümete çağrı...

Açıklanan yeni koronavirüs tedbirlerini değerlendiren Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, tedbir alınmakta geç kalındığını belirtirken derhal küçük esnaf için destek paketlerinin devreye sokulması gerektiğini kaydetti.

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir'den hükümete çağrı...

Esnafın adeta felç olduğunu belirten Başkan Demir, “Ne yazık ki dünyayı etkisi altına alan koronavirüs belası ülkemizde pik yapmış durumdadır. Geldiğimiz noktada hergün kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı artmaktadır. Bu duruma yeniden nasıl gelindiğinin iyi incelenmesi gerekmektedir. Eski normalleşme ya da yeni normalleşme gibi terimlerin içi doldurulmadığı için ne yazık ki halkımız normale dönüldüğünü zannetti ve bugün yeniden yasaklar devreye girmektedir. Söz konusu yasaklar ve kısıtlamalar en fazla esnafımızı etkilemektedir. Bu noktada felç olan esnafımızın ölmemesi adına derhal destek paketleri devreye sokulmalıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Demir, “Koronavirüs nedeni bir süre işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafın yeni normalleşme (!) adımı sonrasında ise ayakta kalmakta zorluk çektiğini ve şimdi yeniden dükkanlarının kepenklerini indirmek zorunda kalan esnafımızın geleceği de düşünülmelidir. Bu süreçte bağkur ve sgk pirimleri alınmamalı ya da ertelenmelidir. Dükkanını kapatmak zorunda kalan ancak hayatını idame ettirmek zorunda kalan esnafımıza kapalı kalınan süreçte maddi destek yapılmalıdır. Kredi alan esnafımızın kredi ödemeleri ertelenerek esnafımızın daha da zora girmesi engellenmelidir” ifadelerini kullandı.

Korona virüs salgını sonrası yaşanan ekonomik sarsıntıların olumsuz etkilerinin en üst seviyede hissedilmeye başlanacağı günlere geri dönüldüğünü kaydeden Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Esnafın devlete ihtiyaç duyduğu gün tam da bugündür. Küçük esnaf ve sanatkâr günü birlik sıcak paralarla yaşamını idame ettiren bir kesimdir. Üretimin durduğu, kapısını ve kontak anahtarını kapattığı an her şey bitmiş demektir. Salgın nedeniyle küçük esnaf ve sanatkârlarımızı rahatlatacak yeni paketlere ihtiyaç vardır ve bu destek paketleri geciktirilmeden devreye sokulmalıdır” açıklamasında bulundu.

Kredi vererek yaranın sadece pansuman yapıldığını dile getiren Başkan Beytullah Demir, “Yaranın kangren olmaması adına esnaf ve sanatkarımızın içini rahatlatacak adımlar derhal atılmalıdır. Kira desteğinin yanısıra verilecekse kredi faizsiz ve bir yıl ödemesiz olmalıdır. Sgk-Bağkur primleri mağdur olunan süreler olarak devletimiz tarafından sübvanse edilmesi sağlanmalı. Okul servis araçlarının eğitime ara verilmesi nedeniyle boş geçen süreler için mağduriyetleri giderilmeli. Kirada olan esnaf ve sanatkârlarımıza nakdi olarak kira yardımı sağlanmalı. Borç yapılandırmaları bulunan esnaf ve sanatkârlarımıza ötelenerek uzun vadeli yeniden yapılandırmalar gerçekleştirilmeli. Bunlar yapılmadığı sürece esnafımızın ayakta durması çok zor” dedi.

Kahvehanecilerden, servis esnafına, kantinci esnafından giyim esnafına kadar her sektörde ciddi sorunlar bulunduğunu ifade eden Beytullah Demir son olarak “Herkes kendisini onların yerine koyarak düşünmeli. Dükkanı kapanan esnaf evini nasıl geçindirecek? Esnaf biterse ticaret de biter. Esnaf ekonominin orta direğidir. Esnafta para dönmez ise ekonomi kilitlenir. Ekonominin bel kemiği esnafa sahip çıkılmalı” şeklinde konuştu.

Tarih: 18-11-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum