1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Halil Öncü kitabını ve Eski Kemer'i gençlere anlattı!

Son dönem kaleme aldığı “Eskiköy’den Kemer’e ANILAR” kitabı ile gündemdeki yerini koruyan Gazeteci Turizm Yazarı Halil Öncü, Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu Aşçılık 2.sınıf Gastronomi Medya dersinin konuğu oldu.

Halil Öncü kitabını ve Eski Kemer'i gençlere anlattı!

Halil Öncü, Kemer Turizmindeki 1980'li yılların başındaki başlangıç, gelişme ve günümüzde gelinen son durum konularında verdiği  bilgiler dışında çıkarmış olduğu kitabı "Eskiköy'den Kemer'e ANILAR" kitabının da içeriğini öğrenciler ile paylaştı. Konu ile ilgili hazırlanan video öğrencilere gösterilirken, yurdun değişik bölgelerinden gelen öğrenciler halen bulundukları Kemer2in eski halini görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk, Kemer’in eskilerini ve turizmdeki gelişmelerini öğrencileri ile buluşturan Halil Öncü’ye teşekkür ederken “ Değerli konuğumuz Halil Öncü’ye çok teşekkür ediyoruz. Bizleri günümüzden çok eski zamanlara Kemer’in Eskiköy olduğu dönemlerine götürdü. Elindeki arşivi ve yaşayanların anılarını bu kitapta toplayan ve geleceğe ulaştırılmasında büyük katkı koyan sayın Öncü’ye öğrencilerim ve kendim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yazar Halil Öncü de öğrenciler ile buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, teşekkürlerini sundu. Halil Öncü öğrencilere arşivin önemini aktarırdı.

Öncü, “ Öncelikle yakın ilgileri için başta Kahraman Köktürk hocam olmak üzere tüm öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.Geçmişe olan merakım ve Nostalji düşkünlüğüm beni Kemer’de birçok yaşayan efsane diyeceğim kişi ile bir araya getirme fırsatı oluşturdu. Arşive çok önem veren birisi olarak, Beldibi’nden Çıralı’ya uzanan Kemer’de yaşamış birçoğu ebediyete intikal etmiş, bir kısmı halen yaşayan Kemer’in eskileri ile “Eski Köyden Kemer’e” uzanan hayat hikayelerini, Kemer’in geçmiş hikayelerini bu kitapta topladım. Onların anlattıkları gerçek yaşanmışlıkları bu kitaba aktardım.1980’li yıllara kadar elektriği bile olmayan, ulaşımın zorlukla gerçekleştirildiği Kemer’in o yıllarını, O yıllarda yaşayanların ağzından bizzat öğrendim. Yaşını almış bu kişilerin görüşlerini alırken ulaşabildiğimiz kadarı ile de albümlerini görmeye ve o özel fotoğrafları da kitabımızda yer vermeye çalıştım. Bu kitabı okuyanlar, bu kitabın içerisinde yer alan ve söyleşi yaptığım kişilerin yaşam hikayelerini okurken o eskilere gidecek, eski Köyü yaşayacak, nereden nereye diyecekler” diye konuştu.

Tarih: 07-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum