1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İnternette geçirilen süre, uykudan fazla

İnsanların en temel ihtiyaçlarından birisi uykudur. Ancak pandemi döneminde uykuya ayrılan süre azaldı. Araştırmalara göre, 18-55 yaşın bu dönemde internette geçirdiği süre ortalaması 10 saati aştı.

İnternette geçirilen süre, uykudan fazla

Yapılan ankete katılımcıların yarısı pandemi boyunca 9-12 saat aralığında internette gezindiğini söyledi. İnternette 3-9 saatini geçirenlerin oranı yüzde 25 olarak belirlenirken, yüzde 20’sinin 12-15 saatini, yani uyku ve yemek dışındaki zamanının neredeyse tamamını internette geçirdikleri saptandı. 3 saatten az internette kalanların oranı ise sadece yüzde 5’te kaldı.

Günde ortalama 4 saatin sosyal medyada, 2,5 saatin film ya da dizi izlemekle, 2 saatin müzik ve oyunla, 1,5 saatin de sanal mağazalarda geçirildiği belirlendi. İnternet kullanıcılarının, haberleri de ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden takip ettikleri ortaya çıktı.

Günün çoğunluğunu evde geçiren vatandaşların uykuya ayırdıkları zaman 6, 6.5 saate düştü.  İnternette geçilen süre, uykuyu ikiye katladı.

Dijital Türkiye 2020 Raporu’na göre 83 milyon nüfusa sahip Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 74’ü, yani 62,7 milyon kişi internet kullanıyor. İnternet kullanıcılarının yarısı online alışveriş yaparken, diğer yarısı dijital vitrinlere bakmakla yetiniyor. 

Tarih: 08-08-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum