1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kadın dostu kent Manavgat'ın etkinlikleri bitmiyor

Manavgat’ta kadınlar için pek çok proje geliştiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 8 Mart’ta da kadınları unutmadı.

Kadın dostu kent Manavgat'ın etkinlikleri bitmiyor

Manavgat’ta kadınlar için pek çok proje geliştiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 8 Mart’ta da kadınları unutmadı. Gün içinde ve akşam için kadınlar için etkinlikler hazırlayan Başkan Sözen, “Manavgat’ı kadın dostu kent yapma çalışmalarımız devam edecek. Her zaman kadınlarımızla el ele yürümeye devam edeceğiz” dedi.

 

FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ ve 8 MART KONSERİ
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgatlı kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü daha coşkulu bir şekilde kutlamaları amacıyla bir dizi etkinlik hazırladı. Antalya Barosu Manavgat Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu ve Manavgat Belediyesi işbirliği ile hazırlanan etkinlik programı, 8 Mart 2020 Pazar günü Saat 13.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak. Etkinlikler, saat 13.15’de kadınların büyük pano üzerinde uygulayacakları “Özgür Eller-Özgür Renkler” Farkındalık çalışması ile başlayacak. Saat 14.00’de kadın cinayetlerine kurban olan kadınların canlandırıldığı “Yaşayan Kadınlar” Drama gösterisi gerçekleştirilecek. Ardından Saat 14.30’da ise Atatürk Kültür Merkezi’nde “Manavgat Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu avukatları “21. Yüzyılda Kadın Olmak” konulu söyleşiyi Manavgatlı kadınlarla gerçekleştirecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri akşam Saat 20.00’de Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu Konseri’nin 8 Mart konseri ile devam edecek. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tüm Manavgat halkını kadınlar günü etkinliklerine katılmaya davet etti.


SÖZEN; “MANAVGAT’I KADIN DOSTU KENT YAPTIK”
Başkan Şükrü Sözen, “Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır. Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Ulu Önder Atatürk, kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek bu hakları, Avrupa`nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadınına vermiştir. Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu hep birlikte başarmalıyız. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar. Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımızın daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Birlikte omuz omuza çalıştık. Belediye meclisi listelerimizde kendi istekleri doğrultusunda kadın meclis üyelerine daha çok yer verdik. Ayrıca Manavgat’ımızı kadın dostu kent yapma çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu amaçla Toros Kadınları Emek Pazarı’nın kuruluşu, kırsal kesimdeki kadınlarımızı sosyal etkinliklere kattığımız Toros Kadınları Geziyor projelerimizi tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Bu projelerimizde binlerce kadınlarımıza ulaşmakta onlarla birlikte çalışmalar yürütmekten son derece gururlu ve mutluyuz. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum” dedi. 

Tarih: 04-03-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum