1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kepez’in Anadolu Şehitler Müzesi kapılarını açtı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 3. Dönem için vaat ettiği 123 projenin en önemlilerinden biri olan Anadolu Şehitler Müzesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde DokumaPark’ta kapılarını ziyaretçilere araladı.

 Kepez’in Anadolu Şehitler Müzesi kapılarını açtı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 3. Dönem için vaat ettiği 123 projenin en önemlilerinden biri olan Anadolu Şehitler Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.

Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin desteği ile kurulan Anadolu Şehitler Müzesi’nin açılış törenine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, AK Parti Antalya İl Başkanı Ethem Taş, Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cengiz Nizam, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Kepez Çocuk ve Gençlik Orkestrası’nın çaldığı ‘Çanakkale Türküsü’ ile başlayan açılış etkinliği, şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Antalya’nın şehitleri asla unutulmasın istedik
Tütüncü, “Biz istedik ki; Antalya'nın şehitleri asla unutulmasın. Antalya'nın şehitlerinin hatıraları yaşansın ve sonsuza kadar güzel bir ortamın içerisinde yaşasın. Şehitler derneklerimiz ve başkanlarımızla sürekli iç içeyiz. Şehit ailelerimizi sürekli ziyaret ediyoruz, onların evlerindeyiz. Şehit ailelerimiz de şöyle bir özellik gördüm. Şehitlerimizin en ufak hatıralarını bile çok büyük bir özenle saklıyorlar. Onların talepleri bu hatıraların kendilerinden sonraki kuşaklara da en güzel şekilde aktarılmasıydı. Bu noktada yoğunlaşan taleplerle birlikte arkadaşlarımızla Antalya'nın şehitlerinin hatıralarını kuşaklar boyu geleceğe taşıyacak bir müze kuralım noktasına geldik. Ve bunu da bu müzeler kompleksi'nde Dokuma'da yapmalıyız diye düşündük, ve böyle bir planlama yaptık. Aslında bu müze Anadolu'nun bin yıllık şehitlik tarihini anlatmakla beraber, odağında Antalyalı şehitlerimizin hatıralarını geleceğe taşıma misyonunu üstlenmiş, bu noktada kendine özgü, ayrı özel bir müze. “ dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 18 Mart 2020'de tamamlayacaklarını ifade ettikleri Anadolu Şehitler Müzesi’nin, söz verilen tarihten birkaç gün önce tamamlandığını, ancak pandemi nedeniyle açılışı bir sonraki tarihe ertelemek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.


Tarih: 16-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum