1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

KONYSİAD’ın konuğu Hakan Tütüncü oldu!

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) konuğu Kepez ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Başkan Tütüncü, KONYSİAD üyelerine Kepez’de gerçekleştirdikleri değişimi anlattı.

KONYSİAD’ın konuğu Hakan Tütüncü oldu!

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) Su Otel’de düzenlenen toplantısının konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Kepez’de gerçekleştirdikleri değişimi anlatan Başkan Hakan Tütüncü, Dokumapark Projesinin Avrupa Konseyi’nden ‘Büyük Ödül’le döndüğünü söyledi.

DOKUMA, OKUMA MERKEZİ OLDU
Açılış konuşmasını yapan KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Dokuma’nın ‘D’ harfini atarak ‘Okuma’ haline getirildiğini belirtti.  Kaplan, “Dokumaparkı’ı Antalya’nın gurur duyacağı bir yer haline getirdiniz. Ayrıca insan ve çevre odaklı imar ve çevre odaklı çalışmalarınız devam ediyor. İnsan odaklı çalışmalarınız her kesimden takdir topluyor” şeklinde konuştu. Ayrıca İlhami Kaplan ünlü Mimar Turgut Cansever’in ‘Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder...’ sözleri ile konuşmasını noktaladı.

Ayrıca toplantıda KONYSİAD'a yeni katılan üyelere giriş belgeleri verildi. Aydın Bars ( Bars Fide), Funda Gülel ( Gülel Gıda), Sema Veltan ( Gölbaşı Restaurant- Bistro),  Yeliz Özdemir ( Özdemir Hukuk Bürosu)  üyelik belgelerini  Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün elinden aldılar.

GECEKONDU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Kürsüye gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Kepez ilçesinin eski halini anlatarak, başkan olduğu dönemde Kepez’in Antalya’nın arka bahçesi şeklinde nitelendirildiğini söyledi. Tütüncü, “Kepez’de 50 binden fazla tapulama işlemi gerçekleştirdik. Tam 90 bin gecekonduyu kaldırdık. 55 mahallemizde imar revizyonları yapıldı. Geldiğimiz noktada ise sadece masa dağı eteklerinde gecekondu kaldı. 2022’nin sonunda da bölgedeki bu kötü yapılaşmayı değiştirmeyi planlıyoruz. 2009 yılında göreve geldiğimiz zaman Kepez’de hastane yoktu. Şuan 3 kamu, 19 tane de özel hastane bulunuyor. Hatta Antalya’nın şehir hastanesi de Kepez Bölgesine yapılıyor. 2023 yılı içerisinde de Şehir Hastanesi hazır hale getirilecek” şeklinde konuştu.

KÜTÜPHANELERE ÖNEM VERİYORUZ
Dokumaparktaki değişimi anlatan Başkan Hakan Tütüncü, “Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir okuma mantığı ile bu projeyi gerçekleştirdik. Avrupa konseyi gördü, bu proje birçok ödül aldı ancak 2021’in son günlerinde Avrupa Konseyi’nden ‘Büyük Ödül’le döndük. 40 Avrupa ülkesinin yarıştığı yarışmada ülkemizi temsil ettik ve Büyük Ödül’ü ülkemize getirmiş olduk. Dokumapark içerisinde 13 ayrı müze bulunuyor. Burada iki özel konu var. Bunlardan birincisi kütüphanelerimiz. Kepez’de 16 kütüphane hedefliyoruz ve 10 tanesini kurduk. Özellikle Cemil Meriç kütüphanesi Akdeniz bölgesinin en kapsamlı kütüphanesi durumda. Çocuk kütüphanesini de 23 Nisan’da açacağız. Yani kütüphanelere çok önem veriyoruz” dedi.

BİLİM MERKEZİ’NE DENİZCİLİK BÖLÜMÜ
Dokumapark’a Türkiye’nin en büyük, en kapsamlı ve en çeşitli bilim merkezini yapmanın kendilerine nasip olduğunu söyleyen Başkan Hakan Tütüncü “6 yıllık bir emeğin neticesinde Antalya Bilim Merkezi Dokumapark içerisinde vücut buldu. Bilim merkezi, dönemimiz içerisinde yaptığımız en önemli eserdir. 3750 öğrenciyi ocak ayı içerisinde atölyelerimizde bilimsel faaliyetlere tabi tuttuk. Bilim merkezi içerisinde denizcilik bölümü de yapmayı planlıyoruz. Türkiye’de 11 tane bilim merkezi var ancak denizcilik bölümü hiçbirinde bulunmuyor. Denizcilik bölümünü de bilim merkezimize kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

ŞİİRLİ CEVAP
Toplantının sonunda üyelerin sorularını da yanıtlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna ise “Biz şehrin potansiyelini keşfetmek için hayaller kuralım ve çok çalışalım. Bulunduğumuz pozisyon bunu gerektirir. Bunu böyle yaparsak kazanan şehir ve bu şehrin insanları olacaktır. Elbette imkan ne kadar fazla olursa fayda da o kadar büyük olacaktır. Görelim Mevla ne eyler, neylerse güzel eyler, arif ise onu seyreler” şeklinde yanıt verdi.

Toplantı Geçmiş Dönem KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu'nun plaket takdimi ile son buldu.

Tarih: 23-02-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum