1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Korona günlerimizi nasıl geçirdiğimiz ortaya çıktı!

Barem Araştırma, korona salgını nedeniyle evde kaldığımız süreçte değişen günlük yaşam biçimimizi ve daha fazla zaman ayırdığımız bazı uğraşlar ile bunlardan memnun olup olmadığımızı araştırdı. Sonuçlara göre, geç yatıp geç kalkmak, daha çok yemek, daha çok TV izlemek gibi bazı rutinlerin mutlu etmediği ortaya çıktı.

Korona günlerimizi nasıl geçirdiğimiz ortaya çıktı!

Barem tarafından gerçekleştirilen Türkiye temsili araştırmada, evde kaldığımız süre boyunca kendimizi meşgul ettiğimiz uğraşlar ele alındı.

Bu dönemde daha çok yapılan yaygın uygulamalar şu şekilde sıralandı;
TV izleme (%83), geç yatmak (%83), yemek yemek (%80) geç kalkmak (%79), mutfakta farklı şeyler yapmak (%76), evinin işini yapmak (%75), kitap okumak (%73)

Herkes daha çok ev işi yaptı ve bundan mutlu oldu
Bu dönemde erkeklerin %70’i, kadınların %80’i, gençlerin %83’ü daha çok ev işi yaptığını söyledi. Yaş arttıkça ve sosyoekonomik statü yükseldikçe ev işi yapanların oranı da bir miktar azalıyor.

Ev işi yapanların çoğu (%77) bundan memnun. Memnuniyet kadınlarda %85, erkeklerde %67 ve sosyo ekonomik olanaklar ve eğitim arttıkça azalma gösteriyor. Ancak hiç bir grupta %60’ın altında değil.

Şeflik de mutlu etti
Görüşülen her dört kişiden üçü (%76) mutfakta, ekmek, pide gibi her zaman yaptığından daha farklı şeyler denediğini söyledi.Kadınlar ve gençler arasında bu oran %86’ya çıkıyor. Bu denemeleri yapanların %70’i memnun iken; özellikle kadınlar (%79) ve gençler (%77) için şeflik, daha da keyifli bir meşgale gibi görünüyor.

Daha çok kitap okumak iyi geldi
İzolasyon sırasında daha çok kitap okuduğunu söyleyenlerin oranı %73. Gençlerde %85, AB sosyo ekonomik statü grubunda %90, öğrencilerde ise %96. Ücretli ve maaşlı çalışanlar da (%83) bu dönemde kitap okuyacak daha çok zaman buluyor.

Kitap okuyanların %69’u memnun. Memnuniyet AB ses grubu ile orta ve üst eğitimli kesimde  %74’e, öğrenciler arasında %80’e çıkıyor.

Neleri daha çok yapmak  mutlu etmedi?
TV izlemek

Türkiye, dünyada en çok TV izleyen ülkelerden biri. Görüşülen kişilerin %83’ü izolasyon sırasında daha fazla TV izlediğini söyledi.

İnsanların %47’si daha fazla TV izlemekten memnun olmadığını söylerken, memnun olanlar daha düşük oranda (%38). Emekliler, 55 üstü yaş grubu, alt sosyo ekonomik statü grubu ve alt eğitimli kesim daha çok TV izlemekten biraz daha memnun görünüyor.

Geç yatmak ve geç kalkmak
Görüşülen kişilerin büyük çoğunluğu daha geç yattığını (%83) ve geç kalktığını (%79) söyledi. Ancak genel olarak bundan memnun olmadıklarını da ifade ettiler.

Geç yatmaktan memnun olanların oranı %33 iken memnun olmayanlar çok daha fazla (%56). En yüksek memnuniyet her zaman geç yatma olanağını bulamayanlar arasında; 18-34 yaş arasındaki genç grup (%39), öğrenciler (%42) ile ücretli ve maaşlı çalışanlar (%36). Geç kalkmak da benzer memnuniyet oranlarına sahip, %35 memnun iken %55 memnun değil.

Yemek yemek
Çoğunluk bu dönemde daha çok yemek yedi (%79) Yaş arttıkça, kilo alma korkusu ve sağlık endişesi arttığından olsa gerek, daha çok yediğini söyleyenler azalıyor.

On gençten dokuzu bu dönemde daha çok yerken, 55 ve üzeri yaş grubunda 3 kişiden 2’si daha çok yiyor. Daha çok yemekten hiç memnun değiliz. Memnun olanlar %30 iken memnun olmayan %52. Memnuniyet ise 18-34 yaş grubunda %38 iken 35-54 yaş grubunda %27’ye, 55 ve üzeri grupta ise %19’a düşüyor.

Araştırma CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemi ile 18 yaş ve üzeri Türkiye temsili 915 kişiyle gerçekleştirildi.

Tarih: 10-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum