1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Köy okulu üretim merkezi olacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi İbradı’nın tıbbi aromatik bitki üretiminde merkez olması hedefiyle Ürünlü Mahallesi’nde kullanılmayan köy okulunu üretim merkezine dönüştürecek. Merkezde bitkilerin işlenmesi ve mamule dönüştürülmesi sağlanacak.

Köy okulu üretim merkezi olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hamlesi doğrultusunda Antalyalı çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Kırsal mahallelerdeki çiftçileri ekonomik değeri yüksek alternatif ürünlerle tanıştırmak hem de gelir düzeylerini artırmak amacıyla çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından İbradılı üreticilere adaçayı ve lavanta fideleri hibe olarak dağıtılmış, ve dikimi gerçekleştirilmişti.

KÖY OKULU RESTORE EDİLECEK
Büyükşehir Belediyesi şimdi de İbradı’da tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini arttırmak için Ürünlü Mahallesi’nde kullanılmayan köy okulunu üretim merkezine dönüştürüyor. Merkezde bitkilerin işlenmesi ve mamule dönüştürülmesi sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi üretim merkezine gerekli makine, teçhizat ve teknik desteği verecek. Ayrıca tıbbi aromatik bitkilerin fide dikiminden hasadına kadar tüm aşamaları yerinde incelenecek. Merkezde üreticiye eğitimler verilerek, danışmanlık hizmeti de sunulacak. Proje, bölgedeki kadın ve gençlere yeni bir iş kapısı olacak.

YÖRE HALKI İÇİN GELİR OLACAK
Ürünlü Mahalle Muhtarı Lütfullah Murat Yamansoy, okulun yeniden köylerine kazandırılacağı için mutlu olduklarını ifade ederek, “Okulumuz kullanılmaz bir vaziyette, camları kırık çatısı akıyor. Büyükşehir tadilatını yaparak okulumuzu yöre halkına yeni bir iş kapısı olacak merkeze dönüştürecek. Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ederiz” dedi. 

Tarih: 12-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum