1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kredi kartı aidatında mahkemeden emsal karar.

Ülkemizde bankalar ile müşterilerini karşı karşıya getiren kredi kartı aidatında emsal bir karar verildi. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Bir tüketicimiz yıllardır kullandığı kredi kartına aidat ücreti tahsil eden ve talebine rağmen iade etmeyen bankaya karşı dava açtı.

Kredi kartı aidatında mahkemeden emsal karar.

Açılan davadan milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren emsal bir karar çıkarken, banka tüketiciyle müzakere etmeden kart aidatı alamayacak. 

Kredi kartı aidatını almak için şahısların (firmalara ait kredi kartlarında firmalar hakem heyetine başvuramıyor) hakem heyetine başvuruda bulunan bir tüketicinin, heyet tarafından haksız karşılandığını, ardından da Tüketici Mahkemesi’ne giderek itirazda bulunduğunu belirten Neşet Gündüz, kredi kartı aidatına karşı açılan davada emsal bir karar çıktığını belirtti.

“Tüketici yıllardır kullandığı kredi kartına aidat ücreti tahsil eden ve talebine rağmen iade etmeyen bankaya karşı dava açarak, milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren emsal bir karar çıkmıştır.'' diyen Gündüz, banka tüketiciyle müzakere etmeden kart aidatı alamayacak. Tüketiciler, müzakeresiz kesilen aidatları geri alabilecek” dedi.

Tarih: 20-08-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum