1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'dan israf paylaşımı

Kumluca Belediye Başkanı CHP'Lİ Mustafa Köleoğlu, twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile kendi eli ile Belediye kaynaklarının nasıl israf edildiğini ortaya koydu. Başkan Köleoğlu üzerinde kendi fotoğrafının olduğu promosyon saatlerini yardım kolileri ile dağıttı.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'dan israf paylaşımı

Bütün dünya covid19 ile mücadele ederken adeta yatırımlar da durmuş durumda. Ülkemizde de bir taraftan gelirini kaybeden vatandaşlarımız için devlet dahil çeşitli kuruluşlar yardım toplarken, iş dünyası ise yatırımlarını askıya aldı.

Bütün bu yaşananlar bir yana son seçimlerde AK Partili Hüsamettin Çetinkaya'dan koltuğu devir alan CHP'li Mustafa Köleoğlu, özellikle sosyal medyayı etkili kullanması ile dikkat çekiyor.

Pek çok belediye başkanı gibi Köleoğlu'da vatandaşlara yardım kolisi ulaştırırken, bir detay dikkatlerden kaçmadı. Belediyenin kaynakları ile satın alınan promosyon ürünlerini de dağıtan Köleoğlu, üzerinde kendi fotoğrafının da olduğu saatleri dağıtması dikkat çekti.

Belediye kaynakları ile kendi tanıtımının yapmanın yanında belkide vatandaşın en son ihtiyaç duyacağı duvar saatini dağıtan Köleoğlu'nun kaç adet saat bastırdığı ise merak ediliyor. Başkan Köleoğlu'nun saat dahil çok sayıda farklı promosyon ürünü bastırdığı ve bu israfa ciddi bütçe ayırdığı belirtiliyor.

Ayrıca maskelerin bile baskılı, yani maliyetli olması ise bir başka detay. Baskısız daha az maliyetli maskelerden satın alınması ile belediyenin kaynakları daha doğru kullanılıp, daha fazla vatandaş maskelerden faydalanabilecekken, görsel şaşa üzerine kurulu anlayış ülkemizde rahatsız olunan gereksiz harcamaları andırıyor.

Başkan Köleoğlu'nun yine belediye kaynakları ile oluşturulan yardım kolilerinin üzerinde kendi fotoğrafının yer alması ise vatandaşın parası ile kendi tanıtımını yapıyor eleştirisine neden oluyor.

Vatandaşlar, belediye ve devletin diğer kurumlarındaki kaynağın kendi tanıtım menfaatleri uğruna Belediye Başkanları tarafından harcanmasını eleştirirken, devletin bu tip harcamaları denetlememesi veya kişisel tanıtımı engelleyen bir yasa çıkarmaması israfın daha da artmasına neden oluyor.

Öte yandan israfın yapılmamasının gerektiğini hatırlatan vatandaşlara ise yapılan hizmetlerin anlatılması, ''zaten görevlerinin hizmet olduğunu bilmiyorlar mı, kendi ceplerinden mi hizmet ediyorlar'' eleştirisini getiriyor.

Tarih: 15-04-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum