1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Mazlum coğrafyalarda Ayasofya için şükür kurbanları kesildi

İnsan ve Medeniyet Hareketi ve İnsan Vakfı Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ardından dün cuma namazı sonrası 5 ülkede şükür kurbanları kesti.

Mazlum coğrafyalarda Ayasofya için şükür kurbanları kesildi

İnsan ve Medeniyet Hareketi ve İnsan Vakfı, Ayasofya'nın 86 yıl aradan sonra tekrar ibadete açılması vesilesiyle Endonezya Jakarta ve Açe, Moritanya, Mozambik, Kaçboçya, Tayland Patani ülkelerinde şükür kurbanları kesti.

86 yıl aradan sonra tekrar camii hüvviyeti kazanan Ayasofya Camii'nin açılışı Dünya Müslümanları tarafından sevinçle karşılandı. İnsan ve Medeniyet Hareketi ve İnsan Vakfı, gönül coğrafyamızda kestiği kurbanlarla bu sevince ortak oldu. Kurban etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

İnsan Vakfı Genel Başkanı Sinan Aktaş, “Ayasofya’nın 86 yıl sonra tekrar Müslümanların ibadethanesi olarak tekrardan açılması Türkiye ve Dünya Müslümanları arasında çok olumlu ve neşeli bir şekilde karşılandı. Dünya Müslümanları alınan Ayasofya’nın açılmasına büyük bir sevinç ile karşıladılar.

Bizler de bu ümmetin bir miras olan Ayasofya’nın sevincine oradaki arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda Şükür kurbanları kestik. İnsan ve Medeniyet Hareketi ve İnsan Vakfı olarak Kamboçya, Endonezya Jakarta – Açe, Mozambik, Tayland Patani ve Mozambik ve diğer birkaç Afrika ülkesinde Ayasofya’nın açılması şerefine Şükür kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtımlarını gerçekleştirdik. Ayasofya'nın açılışının İslam âleminde dirlik ve birliğe vesile olmasını, başta Mescid-i Aksa olmak üzere tüm mahsun mescitlerin özgürlüğünü muştulamasını diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Tarih: 25-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum