1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Mehmet Bucak'a bakanlıktan kötü haber...

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak'a Ticaret Bakanlığı'ndan kötü haber geldi. Bucak, İnci Oto Aksesuar isimli işletmesinde yıllık ticari ciroyu aştığı için esnaf faaliyeti dışında ele alındı, oda üyeliği ve başkanlığı düşürüldü.

Mehmet Bucak'a bakanlıktan kötü haber...

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak'a Ticaret Bakanlığı'ndan kötü haber geldi. Bucak oto aksesuar işletmesinde yıllık ticari ciroyu aştığı için esnaf faaliyeti dışında ele alındı ve oda başkanlığı düşürüldü.

10 gün boyunca bakanlıktan gelen karar üst birlik olan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği AESOB'ta bekletilirken, son gün Başkan Adlıhan Dere tarafından karar Başkan Bucak'a yüz yüze iletildi. Bucak kararı çalışmanın, hizmet etmenin bedeli olarak değerlendirdi, ticari işletmesindeki cirosunun yüksek olmasının hizmet etmeyi engellediğini belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bucak şunları söyledi...
Bir kaç kez CİMER'e hakkımda şikatte bulunulmuş. Kimin şikayet ettiğini bilmiyorum ama anlaşılan o ki Antalya'da pek çok oda başkanı zaten ticari ciroyu aşıyor ama hizmet etmeye devam ediyor. Benim şikayet edilmem ise özellikle bana karşı takınılan bir tavrın sonucu olarak gözüküyor. Biz hizmet etmek istedikçe, üyemize hizmet ettikçe birileri bunun önüne geçmek için şikayet yöntemlerini devreye sokuyor. Kimin şikayet ettiğini ise bilmiyorum. Ancak şikayetin konusu ilginç. CİMER'e genelde şikayetler, ahlaksızlık, hırsızlık, yüz kızartıcı suçlar, zimmete para geçirme gibi olurken, benimle ilgili şikayet ise firmamın yıllık ciroyu aşması, buna bağlı olarak vergisini ödemesi ancak ciroyu aşmamız nedeniyle esnaf hüviyetimizi kaybettiğimiz tezinden yola çıkarak oda başkanlığı yapamayacağımız yönünde.

DÜRÜSLÜĞÜN BEDELİNİ ÖDÜYORUM
2010 yılında oda başkanlığına seçildiğimde oda bir yığın borç yükü altında ezilmişti. Hatta eski oda başkanı odayı mahkemeye vermiş, kendi döneminde almadım dediği huzur hakkını mahkeme yoluyla benim dönemimde aldı. Odanın borçlarını bitirdik, odaya yeni bir yönetim binası aldık, ardından ''mobil evrak aracı'' aldık ve üyelerimizin ayağına istedikleri evrakları götürdük.

Nöbetçi snaf projesi, üyelerimize eğitim hizmetleri, fuar ve fabrika gezileri gibi pek çok hizmeti odamızda üyelerimize sunduk ve kasamızda da paramız var. Demekki birileri dürüstlüğümüzden ve çalışkanlığımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye basmış.

SON GÜN BİLGİ VERİLDİ
İşin bir diğer ilginç boyutu ise bakanlıktan karar geliyor ve 10 gün boyunca üst birlik olan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği AESOB'ta bekletiliyor ve son gün Başkan Adlıha Dere çağırarak kararı bize iletiyor. Neden karar geldiğinde iletilmiyor da son gün iletiliyor. Tüm itiraz haklarımız bu sayede yok edilmiş oluyor. Bu konuda da inisiyatif birilerinin elinden alınmalı, karar geldiğinde itiraz hakkı kalacak içerisinde tebligat yapılarak kişilerin itiraz hakkı korunacak şekilde yasal eksiklik gidelmeli. Ayrıca bu güne kadar oda ve üyelerimiz ile ilgili AESOB'a pek çok dilekçe verdim. Bunların hiç birinin çözülmesini bırakın, cevap bile verilmedi. Buradan yola çıkarak neden karar 10 gün bekletilip son gün bize tebliğ edildi, kararı üyelerimize bırakıyorum.

ŞİMDİ NE OLACAK
Yönetimde devamlılık esastır. Yönetim kurulumuz süreci yönetecek, üyelerimize hizmet etmeye devam edecek. Biz dürüstlüğümüzden bir şey kaybetmeyeceğiz, çalışmalarımızla üyelerimize, vatandaşımıza hizmetimizi işletmemizle, fikirlerimizle, gayretlerimizle devam ettireceğiz. Oda üyelerimizin bu haksız karara karşı yanımızda olması onlara verdiğimiz hizmetin kanıtı. Önemli olan iz bırakmak, sevilen insan olarak kalmak. Makamlar bugün var yarın yok, insanların size olan saygısı ve sevgisi ise daimi olandır. Biz iz bıraktık, elbet bırakmaya da devam edeceğiz.

EMSAL TEŞKİL EDECEK, YOL AÇACAK
Alınan karar pek çok oda başkanı için sorun olacak karar. Konu ile ilgili üst birliklerin bakanlık kanalıyla ciro oranını yükseltilmesi gerekiyor. Düşünün... Firmanız yıllık yapması gereken ciroyu aşıyor diye sizin üyeliğiniz, doğal olarakta başkanlığınız düşüyor. Yıllardır bu sorun masada bekliyor ve bir türlü çözülmüyor. Çözmek için adım attık diyenler ise yıllardır bu sorunu çözmüyor. Sonra da birileri bu durumu koz olarak kullanıp, şikayet mekanizmalarını devreye sokarak hizmetlerimizin önünü tıkıyor, bir anlamda bir hesabın  parçası oluyor.

Tarih: 10-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum