1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Mermer ocağına hayır dediler

Gündoğmuş’un Güneyyaka Mahallesi‘nde açılmak istenen mermer ocağına karşı çıkan bölge halkı, dün Köy Konağı’nda ‘ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı’ yaptı

Mermer ocağına hayır dediler

Gündoğmuş’un Güneyyaka Mahallesi‘nde açılmak istenen mermer ocağına karşı çıkan bölge halkı, dün Köy Konağı’nda ‘ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı’ yaptı. Yapılan toplantıya CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’da katıldı. Yaban keçilerinin bulunduğu ve arıcılık faaliyetlerinin olduğu bölgede muhtar da ocağa sıcak bakmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen görevlilere vatandaşlar mermer ocağını neden kabul etmediklerini anlattılar. Gündoğmus Belediye Başkanı Mehmet Özeren, "Bu güne kadar bu köye birçok şey yapmaya kalktılar biz önüne geçtik. Hala bu köye zarar verilmeye çalışılarsa halk devlete düşman olur. Biz bin senedir bu köyü koruduk. Bu kadar yeşil alan olmasına rağmen burada bir kere bile yangın çıkmadı. Gündoğumus da yetişip de hiç bir yerde yetişmeyen endemik bitki var burada. Kaldı ki şimdi iki tane şirket gelecek bu doğayı bozacak. Biz buna izin vermeyiz. Bizim vatandaşlarımız devlete küsecek. Biz buradaki doğal güzellikleri mermer ocağı uğruna bitirtmeyiz. Ne olur bizim doğamıza hayvanlarımıza zarar vermeyin” şeklinde konuştu.

 

“HAYVANLAR ZARAR GÖRECEK”
Mermer ocağından hayvanların etkileneceğini söyleyen mahalle sakini Mustafa Uyaroğlu, “Bu köyler hayvancılık ile bilinir. 15 kadar aile hayvancılıktan geçimini sağlamaktadır. Bu yapacakları mermer ocağı keçileri hastalandıracaktır. Geri dönüşü olmayacak kararlar alınmamasını önemle talep ediyoruz. Yöre halkının söz konusu iki mermer ocağını yaşam alanlarında kesinlikle istemediğimizi bir kez daha vurguluyor. Yetkililerden yöre halkının taleplerine duyarlı olmalarını ve bu çetelere izin vermemelerini önemle rica ediyor. İlgili devlet kurumlarını göreve davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Mahalle sakini emekli öğretmen Mustafa Uyaroğlu, "Halkımız mermer ocaklarını açılmasını kesinlikle istemiyor. Yöre halkı bu kenti korumak için gerekli başvurularda bulunmuştur. Mevcut zeytin yasasına göre madencilik bu zeytinlere uzak olmalıdır. Su teminim ÇET birde ve ÇET iki de Güneyaka Köyü’nde bu kadar su yok bu suyu nerede bulacaklar. Su yetmez. Güneyaka Mahallesi’nde açılacak olan mermer ocakları hastalılara davetiye çıkaracak. Bitkilere yeşilliğe zarar verecektir. Bu konuda söz konusu tabiat varlıklarını korumak zorundayız. Bu konuyu genel müdürlüğün dikkate almasını rica ederiz. Mermer ocaklarını buradan  götürecekler. Bizim yollarımız dar ve dik, yollarımıza zarar verir. Bunu görmek için illa kaza mı olması gerekiyor. İlla can kaybının mı yaşanması gerekiyor” diye konuştu.

Tarih: 20-02-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum